Proc termostat na plynovy kotel pouze přepíná programy a na tlačítka nereaguje?
Jiří Schwarz:
Citace: Martin Rus 10.11.2013, 17:43
bylo to prvni, co jsem udelal, vymena baterii a stale nic...
Jak dlouho to bylo při výměně baterie "bez napětí"?
Pokud jste chvátal a stihl to během několika málo vteřin, zkuste to vypnout asi půl minuty.
On takový "nedoRESETovaný" přístroj se dokáže chovat naprosto záhadně a nevyzpytatelně!
Martin Rus:
zkousel jsem minutui, 30 min, hodinu, ale porad nic...blika porad dokola monday, thu, fr...a dole 2 programy, tlacitka nereaguji
Martin Kurka:
Hodně blbá otázka, ale nedočetl jsem se výše:
Stisknul jste po vložení bateríí tlačítko RESET, jak velí návod? A jak se po resetu přístroj chová? Nereaguje ani na RESET tlačítko? Restartem míníte stisk RESET tlačítka, nebo jen vyndání/zandání bateríí?
Martin Rus:
restartoval jsem nekolikrat, obcas se chytne, ale ukazuje napr. teplotu 25st., pak klesa k normalu, chvili funguje normalne a po chvili zase zacnou prejizdet dny v tydnu, resp. blikata je konec...obcas zase nabehne...
Martin Kurka:
Teda pane jmenovče, podle Vaší odpovědi na otázku zda restartem míníte reset (což jsou naprosto odlišné děje) bych předpokládal, že dnes už (nebo ještě) slavíte.
No ale vypadá to, že je termostat po smrti. Sice jednou jsem zažil zabezpečovačku, která čas od času se přepla sama od sebe do stavu zabezpečení i během dne. Bylo to u zubaře v ordinaci a pacient v křesle po rozhoukání sirény v předsíni ordinace málem leknutím ukousl doktorovi prst. Příčinou bylo hnízdo malých pavoučků přímo pod rohovým tlačítkem klávesnice systému. Tlačítko bylo z polovodivé gumy dosedající na zlacené kontakty tišťáku. Při standardním stisku tlačítka pro zabezpečení se pod ním čerstvě vylíhlí pavoučci rozmáčkli. A jak přes tu skoro vodivou kašičku pochodovali další vylíhlí, tlačítko začalo žít vlastním pavoučím životem. Stačilo desku klávesnice a tlačítko vyčistit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana