Proc termostat na plynovy kotel pouze přepíná programy a na tlačítka nereaguje?
Martin Rus:
prominte mi mou neodbornost, priste si dam pozor :)...nicmene radite tedy vytahnout pavoucka, pripadne resit s mym stomatologem?
Martin Kurka:
Radím jako poslední slabou naději termostat rozebrat, tišťák pod klávesnicí a polovodivou gumu tlačítek opatrně očistit v lihu namočeným hadříkem a v případě neúspěchu navštívit s termostatem kontejner tříděného elektroodpadu a cestou si domluvit u stomatologa hrazenou amalgámovou plombu místo bílé kompozitní - a za ušetřený peníz koupit termostat nový. :)
Vzhledem k ceně nového shodného či obdobného termostatu se s tím nemá cenu už více babrat.
Jiří Schwarz:
Mám podobnou zkušenost. Nemusí to být pavouček. Ono se tam někdy dostane špína, trochu potu z prstů nebo vysrážené vlhkosti a některé z tlačítek zůstane ve stavu, kdy to obvod vyhodnotí jako stále stisknuté, nebo v nějakém blíže nedefinovateln ém stavu...
Líh a podobnou "leptavou chemii" je možné použít na desku, ale na "gumu" raději nedoporučuji.
Už jsem si s tím přidělal starost. Naštěstí firmy s náhradními součástkami (AME a další) nabízejí "náhradní gumové plošky"...
David Hruda:
Citace: Jiří Schwarz 11.11.2013, 14:41
ale na "gumu" raději nedoporučuji.
Na "gumu" jsem vždy používal teplou vodu, pokud nepomohla, tak nějaký saponát. Kdysi jsme řešili klávesnici, kde guma nevedla (možná po nějakém umytí), s úspěchem jsme aplikovali grafitový vodivý sprej.
František Šohajda:
Vím, že kolegové v dobré víře chtějí pomoci !
Ale taková oprava "gumy" je na chvíli a nic to neřeší ! To si pamatujte !
Dnes cena nových termostatů je doopravdy "LIDOVÁ".... (dance)
Já osobně takové "prkotiny" neřeším ! Koupím nové a raději se věnuji o dvě hoďky déle řemeslu a vydělám si na to ! ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana