Existují nějaké dotace na výměny Al stoupaček v panelových domech za Cu?

<< < (5/7) > >>

Jiří Buben:
Citace: David Hruda  28.10.2013, 17:28

Každý, kdo umí trochu počítat, si zjistí cenu AYKY a CYKY a v průřezech vyšších než 16mm2 o mědi nebude vůbec přemýšlet.

Narážel jsem na to, že 5 žilový kabel je běžně k dostání právě CYKY nikoliv AYKY. Jinak také nevidím důvod měnit AYKY za CYKY. A majitel objektu první co spatří bude brutální rozdíl v ceně a ten důvod nebude spatřovat také.

Jan Alin:
Citace: Jiří Buben  28.10.2013, 18:08

Narážel jsem na to, že 5 žilový kabel je běžně k dostání právě CYKY nikoliv AYKY. Jinak také nevidím důvod měnit AYKY za CYKY. A majitel objektu první co spatří bude brutální rozdíl v ceně a ten důvod nebude spatřovat také.

Dělat pětižilovou stoupačku, když jsou byty 4x je nesmysl a aby se předrátovávaly byty v celém paneláku, to jsem ještě neviděl a ani jsem o tom neslyšel. Upřímně si to nedokážu ani představit, pokud tam někdo bydlí a měl by to platit.

Jiří Buben:
Citace: Jan Alin  28.10.2013, 18:23

Dělat pětižilovou stoupačku, když jsou byty 4x je nesmysl a aby se předrátovávaly byty v celém paneláku, to jsem ještě neviděl a ani jsem o tom neslyšel. Upřímně si to nedokážu ani představit, pokud tam někdo bydlí a měl by to platit.

Však to vidím stejně. Psal jsem to ve svém prvním příspěvku. Ale možná jsem se vyjádřil nesrozumitelně . ;)

kolejník:
Pochopil jsem, že chce Al vyměnit za Cu.
Možná měl použít slovo "stávající,,  Al za Cu.

David Hruda:
Citace: kolejník  29.10.2013, 07:41

Možná měl použít slovo "stávající,,  Al za Cu.

Jaký jiný, než "stávající",  by mohl měnit?  ::)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana