Existují nějaké dotace na výměny Al stoupaček v panelových domech za Cu?
Petr Skřivánek:
Citace: Vít Rotrekl 28.10.2013, 16:00
To chce klid. Trebas se chtel tazatel jen zeptat jestli nekdo tu nema nejakou zkusenost. A vzhledem k tomu ze je vikend, tak se treba nedostal k PC abx odpovedel.
Je to přesně jak píšete.
Zítra se jdu zeptat a jenom mě napadlo, že by se někdo mohl podělil o své zkušenosti.
Nemohu za to, že pan Franěk má "opět!" svůj kamarádský den.
David Hruda:
>Skřivánek: od začátku tohoto vlákna mi vrtá hlavou, jaký má smysl výměna HDV Al za Cu, můžete naznačit?
Jiří Buben:
Citace: David Hruda 28.10.2013, 17:08
>Skřivánek: od začátku tohoto vlákna mi vrtá hlavou, jaký má smysl výměna HDV Al za Cu, můžete naznačit?
Pokud ne z důvodů zvýšení zatížení HDV, jak už jsi naznačil, tak snad jedině, že by byl zájem HDV provést v TN-S a vyhovět tedy požadavkům ČSN 33 2000-4-444. O druhé možnosti u bytového domu pochybuji, neboť by se musely provést rekonstrukce všech bytů aby to mělo smysl. :)
David Hruda:
Citace: Jiří Buben 28.10.2013, 17:20
Pokud ne z důvodů zvýšení zatížení HDV, jak už jsi naznačil...
Každý, kdo umí trochu počítat, si zjistí cenu AYKY a CYKY a v průřezech vyšších než 16mm2 o mědi nebude vůbec přemýšlet.
Jan Alin:
Citace: David Hruda 28.10.2013, 17:08
Jediný důvod bude relativně snadný výdělek. Pouhá výměna HDV Al za Cu je jen zbytečná práce. Tedy samozřejmě pokud není poddimenzované, nebo z nějakého důvodu v havarijním stavu, tam by to smysl mělo. HDV z Al v paneláku má životnost shodnou se stavbou a bude jednou z posledních částí, které bude třeba měnit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana