Mohu bezpečně odstřihnout panelákové telefonní vedení?

<< < (2/3) > >>

Otík Vávrů:
Tak jsem vyfotil ty spodky krabiček.
PS: Nikdy jsem se s domovním rozhlasem nesetkal. (tohle je můj třetí panelák) Tyto technologie mi přijdou vzhledem k dnešním možnostem (jako např. mobil či internetové rádio) trochu prehistorické.

Jiří Schwarz:
Jste majitel paneláku nebo majitele bytu nebo jste nájemce, nebo jste "malíř pokojů"...?

Rozhlas po drátě - o tom bych nepřemýšlel a zrušil bych to.
Vývod pro telefon - tam by bylo slušné "domluvit se",  jak již bylo uvedeno.
Pokud by se podařilo dráty zaizolovat a někam "schovat" (pod lištu kolem místnosti,...),  asi by se nic strašného nestalo. Na ústředně to bude odpojené (možné softwareově, ale spíše i fyzicky),  takže té by to problém udělat nemělo.

Tyhle "dráty od telefonu a rozhlasu" jsem už viděl využité v bytovce použité pro přenos signálu o otevření dveří sklepa. Takové hlídání ve stylu primitivní EZS

Ludvík Kubík:
Já například občas využívám těchto „drátů“ (zvláště když končí třeba v kuchyni) k připojení vedlejšího zvonku od dveřního telefonu. Je to nejlevnější řešení hlavně u seniorů, pokud špatně slyší zvonění za zavřenými dveřmi chodby.

Milan Hudec:
Párkrát jsem na těchto drátech zažil připojenou zásuvku, i přes poměrně velké odběry byla izolace jako nová

Jan Franěk:
Tak jsi na to udělal revizi?  o:-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana