Mohu bezpečně odstřihnout panelákové telefonní vedení?
Milan Hudec:
Ano v rámci revize jsem je zrušil
Václav Třetí:
Zásuvka se dvěma kontakty = rozhlas po drátě a ten byl již v této zemi celoplošně zrušen, poslední funkčí síť byla snad v Plzni a byla zrušena před asi 5 léty.
Zásuvka se čtyřmi kontakty je telefonní, starý typ, vzor. "Čs. spoje". Pokud je tel. linka odpojena, není na ní žádný signál ani napětí, protože každá tel. linka má vlastní vedení z ústředny (nebo koncentrátoru), nelze jejím odpojením ani zkratováním nikoho poškodit.
Zásuvky odpojit lze bez problému, stejně jako kol. Schwarz, doporučuji vodiče někam schovat, mohly by se ještě hodit, obvzláště ty telefonní, pro pevnou linku možná už ne (skoro určitě), ovšem O2 TV a ADSL internet mohou být stále zajímavé.
Ludvík Kubík:
Citace: Václav Třetí 21.10.2013, 09:01
Zásuvka se dvěma kontakty = rozhlas po drátě a ten byl již v této zemi celoplošně zrušen, poslední funkčí síť byla snad v Plzni a byla zrušena před asi 5 léty.
Kdysi mi vyprávěl jeden pamětník, že v srpnu 1968 fungoval rozhlas po drátě hodně dlouho, protože bylo možné se do této sítě napojit v kterémkoliv místě a pokud bylo odhaleno jedno místo, začalo se vysílat odjinud. Prý to bylo v HI-FI kvalitě. Dokonce se „vysílaly programy pro počítače“. Sám jsem si jich několik pro stařičký Sinclair ZX spektrum nahrál.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana