Namontuje mi elektroměr jiný dodavatel, když mi ho ČEZ odpojil?

<< < (7/8) > >>

Miroš Jan:
Mě by spíš zajímalo, jak to teda mají ošetřené v případě poruchy na trafostanici. Neboť co si budeme povídat, naši předkové, tu naši distribuční soustavu budovaly docela dlouho, a byla dost vypracovaná, a v případě poruch, se dala napájet z několika míst.
Proto by mě docela zajímalo, pokud je ta distribuční síť izolovaná, jak to mají ošetření v případě poruchy.

Lukáš Rotrekl:
U větších jako je např. zmiňovaná KPS bych očekával nějakou studenou zálohu (ostatně rozvody v KPS jsou nadimenzovány asi tak na třínásobek toho co se tam nyní odebírá a naprosto běžně v TS jede jedno trafo ze tří),  u menších bych tipl na nějaký smluvní vztah se servisem velkého distributora pro okamžitý zásah.
V tomto případě seale bavíme o nn sítích, které na vesnicích rozhodně nejedou na výpadek trafa - nikdo by nezaplatil výstavbu.

Jiří Kaufner:
Citace: Miroš Jan  11.11.2013, 22:05

Mě by spíš zajímalo, jak to teda mají ošetřené v případě poruchy na trafostanici. Neboť co si budeme povídat, naši předkové, tu naši distribuční soustavu budovaly docela dlouho, a byla dost vypracovaná, a v případě poruch, se dala napájet z několika míst.
Proto by mě docela zajímalo, pokud je ta distribuční síť izolovaná, jak to mají ošetření v případě poruchy.

Proč izolovaná...?
zrovna tak jako mohl mít areál podniku několik trafostanic, tak lokální distribuční síť může být napájená z více zdrojů a to včetně vlastních...

Martin Škopek:
Citace: Lukáš Rotrekl  11.11.2013, 21:40

Jedná se o  společnosti  které mají  lokální izolované distribuční sítě. Například o rozsahu jedné TS, jednoho areálu ze vstupní vn (VVN) rozvodnou. V Brně třeba Královopolská, LD Energy-ta napájí třeba nový obchodní objekt s KIKem v Kuřimi v rozsahu jedné TS, ale  taky třeba jeden "ičař",  který si takto provozuje dvě TS na dvou "satelitních" sídlištích, spíše jako hobby než pro výdělek. 

Vzhledem k rozsahu v jakém to provádějí, není nutné zpracovávat stohy pravidel. Prostě to lze v rozumných mezích uhlídat a řešit individuálními dohodami. Samozřejmě za dodržení nutné legislativy...

Energetickým zákonem (č. 458/2000 Sb. v platném znění) je dáno, že každý provozovatel distribuční soustavy je povinen zpracovávat a po schválení Energetickým regulačním úřadem zveřejňovat způsobem umožňujícím dálkový přístup Pravidla provozování distribuční soustavy /PPDS/ a vykonávat licencovanou činnost v souladu s těmito pravidly (§ 25 odst. 10 písm. g).

Obsahové náležitosti Pravidel provozování distribuční soustavy definuje pak vyhláška Energetického regulačního úřadu č. 401/2010 Sb.,  která mj. ve svém § 2, odst. 1, písm. h, čís. 12 stanovuje jako povinnou součást PPDS podmínky provozování elektrické přípojky provozovatelem distribuční soustavy.

Miroš Jan:
Pokud se budeme bavit o sítích „nn“,  tak třebas na obcích s určitým počtem popisných čísel, bývaly většinou dvě trafa „vn/nn“. V případě výpadku jednoho, to druhé utáhlo spotřebu obce.
V městské zástavbě, to u vedení „nn, bývalo zapojeno jako hvězdice i kruh. Takže se dalo v případě problémů, poškozený úsek odpojit, a napájelo se ze dvou stran. Ale to samé bývalo u „vn“. Konkrétně u linek 35kV, se dalo provést napájení z jedné i druhé strany.
Takže pokud by ta soukromá distribuční společnost měla vybudován rozvod podobně, je to ok. Myslím si, že tomu tak ale není.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana