Prečo domáce kino občas vyhodí istič?

<< < (2/11) > >>

kokeš jiří:
nemáte náhodou celou soupravu zapojenou pomocí různých rozdvojek a rozdvojek na rozdvojce... pak se snadno popletou kostry a už to lítá..

Pavel Horský:
Citace: kokeš jiří  14.10.2013, 06:03

nemáte náhodou celou soupravu zapojenou pomocí různých rozdvojek a rozdvojek na rozdvojce... pak se snadno popletou kostry a už to lítá..

Popletou kostry díky napojení více prodlužováků? Můžete technicky popsat, jak se tato situace může stát?

Václav Třetí:
Já bych problém viděl v té výměně kondenzátorů, přesně jak popsal kol. Schwarz. Pokud jsou nové a kvalitní, mají velmi malé ESR a při zapnutí v okamžiku, kdy je síťová perioda v maximu, vznikne obrovský proudový ráz. Zkontroloval bych, zda je přístroj vybaven termistorem na přívodu trafa (starší přístroj ho také nemusí vůbec mít) a zda je funkční. Toroidní trafo 200W je relativně malé, na jistič 16A se dá zapojit s patřičnými předřadnými obvody i výrazně větší.

Milan Hudec:
To Malík, jsem kritik kde čeho, ale ostouzet jistič na základě toho, že s největší pravděpodobnos tí funguje jak má je odvážné, jako první krok bych zkusil prostou výměnu jističe, zkusil bych řadu Domae u které mám vypozorováno tvrdší nastavení zkratové spouště

Jiří Schwarz:
Krásný malý jistič řady Minia má uvnitř krásnou malou kotvu, které stačí málo k tomu, aby se "pohnula"...
Já z toho označení "Minia" nepoznám, jestli je to z řady s vypínací schopností 6kA nebo 10kA.
To provedení 10kA má přece jen o něco "těžší kontakt" a tak se při nějaké krátké špičce pohne o něco "pomaleji".

A pokud jde o "rozdvojky",  je to přesně naopak než píše pan Kokeš:
Některé komponenty pro audio se dělají je spotřebič třídy I (třížilový přívod, včetně PE). To není proto, že by to výrobce "neuměl zaizolovat na třídu II",  ale kvůli potenciálovému vyrovnání. A pokud jsou komponenty v různých zásuvkách, může tam být nepatrný rozdíl potenciálů PEN vodičů v rozvodu a pak tečou stíněním vyrovnávací proudy a působí to brum.
pokud je rozvod TN-S, nebývá to takový problém, u TN-C je to někdy hodně velký!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana