Může mít rozvaděč měření pro ČEZ pouze 370 cm na výšku?
kratas.ek:
zasílám fotky rozvaděče na chodbě u mě v domě.
Fotky jsou pořízené po přidání třífázového jističe a drátů pro elektroměr.
Následně byla revizním elektrikářem vydána revize (asi, bylo to ze známosti - žádný papír v ruce nemám) a při návštěvě technikem z čezu to padlo na tom, že se tam nevejde.
Když jsem kontaktoval toho samého revizního elektrikáře, který se tam ze začátku byl dvakrát podívat a tvrdil mi, že to půjde, řekl, že se to musí uzpůsobit, udělat místo.
Nehledě na to, že už ho druhý měsíc uháním a ani já a on si s tím pořádně neví rady, řekl jsem si, že nejdřív zkusím se na obrátit na někoho kdo se v tom pohybuje a seznámit ho
s mým problémem, než tam začne něco vyřezávat, posouvat elektroměry a svorky, aby výsledek nebyl, že se do udělá, čez to tam nakonec stejně nedá a mě to akorát bude stát peníze a rozřezaný rozvaděč.
Nějak se mi to rozleželo v hlavě a opravdu nemá smysl něco hrotit uvnitř stávajícího rozvaděče a zkusit variantu s krabicí pro elektroměr mimo.
Potřebuju ale vědět následující, čez má v podmínkách rozměry 200x400x160 a chci se zeptat, jestli by šel použít i typ, který má na výšku pouhých 370, ale třífázové elektroměry se do něj evidentně vejdou, když je osazen křížem pro třífázove elektoměry.
Chci se dopracovat k minimálním rozměrům, když už to má strašit na chodbě.
Václav Třetí:
Na stránkách ČEZu najdete informace potřebné ke zřízení (popř. úpravě) odběrného místa, těch se držte Vy nebo váš elektrikář a RT. Vše co je v rozporu s těmito požadavky se jednou může vymstít, např. při pozdější výměně elměru k cejchování.
P.S. Těch 370 cm v nadpisu tohoto vlákna je skutečně dobrý vtip.
Jiří Středa:
Z připojovacích podmínek ČEZ-u
Adam Kratochvíl:
Těch 370 cm je nejspíš úklep moderátora :)
Po domluvě s domovníkem, mohu nad rozvaděč umístit elektroměrovou krabici. Jen mě děsí ty rozměry, bude to opravdu jako pěst na oko, zrovna u dveří sousedů.
Ještě mě napadlo to od rozvaděče vylištovat a dát si elektroměr ke svým dveřím ať to straší u mě, ale jestli to není blbost lištovat nějakých 5m tam a zpět. Konec konců, když budu mít ten elektroměr zvlášť v krabici mimo hlavní rozvaděč, musí být i v krabici s elektroměrem jistič ? Stav by byl, že z rozvaděče z třífázového jističe bude připojen elektroměr v krabici mimo a odtud zpětna svorky v rozvaděči.
BTW vím, že toho je všude spoustu, ale už se v tom ztrácím. Můžete mi prosím doporučit, nějaký krabice pro třífázový elektroměr, se kterýmí čez nebude mít problém ?
Vít Rotrekl:
Nejjednodušší a nejlevnější řešení je elektroměrová deska (zadat do googlu) v rozměru 450x450, tam se vejde vše (elměr, jisitč, PEN můstek, HDO. Ovšem je to i nejméně vzhledné řešení a nevím jestli by u ČEZ prošlo. U Eonu ANO, za poslední rok asi 3x, sice to nebylo v bytovce, ale 2x v RD a jednou v chatě.
Já osobně jsem pro osazení rozvaděče pod omítku, např SCHRACK Modul 2000 v kombinaci 1U-12/, vnější rozměry jsou 640x378, hloubka 250.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana