Jak identifikovat L a PEN ze dvou hadrových vodičů?

(1/4) > >>

Lenka Matoušková:

Elektrikář mi na zakázku udělal z vývodu pro lampu tento "univerzální" vývod pro digestoř, popřípadě pro zásuvku. Já si s tím teď nevím rady, protože digestoře se dělají jen do zásuvky a v návodech na montáž zásuvky nacházím všude tři dráty a bez té plastové koncovky.

Proto prosím o identifikaci a případně radu, jak s tím naložit.

Jiří Schwarz:
Citace: Lenka Matoušková  28.08.2013, 16:01

Elektrikář ....

Proto prosím o identifikaci a případně radu, jak s tím naložit.

Co s tím?
Najít revisního technika, soudního znalce, dobrého právníka a postarat se, aby označení "ELEKTRIKÁŘ" nezneužíval packal, který usiluje o zdraví a život druhých!
Já bych neměl odvahu na takový přívod dát zásuvku i kdych zjistil co je PEN a co je L!

Milan Hudec:
Měla by jste přemýšlet o dvou změnách:
1. dotyčného kutila (pokud pominu stáří vodičů jako takových, tak lze práci s nimi odvést daleko lépe)
2. instalace jako takové (digestoř na rozdíl od ní jistě počká)

Oldřich Morávek:
Pro skutečného elektrikáře to není problém.
Neznám zadání práce, ale toto řešení přípravy připojovacího místa pro digestoř ve mně nevzbuzuje příliš důvěry ve schopnosti onoho řemeslníka.
Pokud už obnovujete vybavení domácnosti na instalaci, která už minimálně dvojnásobně překračuje svoji předpokládanou životnost, doporučuju vám minimálně kontrolu revizním technikem.
Doporučení k rekonstrukci je víc než na místě.

Pavel Horský:
Na elektrikáře bych neházel žádnou špínu. Z dotazu se dá vytušit, že elektrikář neměl dost prostoru pro jiné řešení........ ....i když.......... ... je pravda, že mohl vývod zakončit instalační krabicí, na kterou se pak dá instalovat zásuvka.
Když si "paní" (v uvozovkách záměrně, neboť tu bylo dost případů, kdy se muž pod dojmem, že se zostudí, schovával za ženské jméno) chce sama zapojovat zásuvku a studuje schémata jejího zapojení, nebude z její strany zřejmě vše v pořádku.

Pánové, zde se ukrutně šetří a vy chcete předělávat celou elektroinstala ci?  ;) :D (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana