Jak identifikovat L a PEN ze dvou hadrových vodičů?
Ludvík Kubík:
Já nechci posuzovat toto dílo, ale pod vývodem vidím KO s víčkem.
Hugo K.:
to J.Schwarz
Nechápu, proč chcete dotyčného elektrikáře, nebo "elektrikáře", hned zavřít.
Nedávno jsem si v této diskuzi udělal takový malý průzkum. Odpovídajících (odpovědi velice často typu vše špatně,předělat), kteří mají ve svých bytech instalace dle současných požadavků a bez ztráty kytičky, zas tak moc není. ;)
Jaroslav Hasala:
Nevím, co na obrázku vidí ostatní a proč je elektrikář tak špatný.
Já vidím na obrázku vývod ze staré instalace ukončený nástěnnou krabicí.
Napojování nového zařízení ze staré instalace samozřejmě není přiliš vhodné, ale asi to odpovídalo zadání.
U těchto starých instalací je obvykle černý vodič fáze (L) a šedý vodič je PEN.
Je to samozřejmě nutné ověřit, u těchto starých instalací bych na barvy moc nespoléhal.
Miroslav Minařík:
Někdy v roce 1986 jsem bydlel v Brně na Veveří v domovnickém bytě, kde jsem se nesměl instalace dotknout! Bylo to přímo ve smlouvě, že nesmím nic z toho renovovat.
Stav: Rozvodná dřavěná deska, jištěný L i N, v k zásuvkám instalační trubky s tér papíru. Vodiče s hadrovou izolací a vyhřátou mědí cca 1mm2 a jako alternativa televizní (anténní) dboulinka. Celý dům připojen na jednu fázi.
Mohl jsem protestovat a pak bydlet na ulici.
Jan Franěk:
Citace: Jaroslav Hasala 29.08.2013, 10:10
Já vidím na obrázku vývod ze staré instalace ukončený nástěnnou krabicí.
Napojování nového zařízení ze staré instalace samozřejmě není přiliš vhodné, ale asi to odpovídalo zadání.
Vidím to úplně stejně. (drinks)
Bylo nějaké zadání, s tím, že to musí stačit a nic se nebude předělávat, že nejsou peníze. Tak elektrikář udělal to nejrozumnější. Slepý vývod schoval do krabice. Myslím si, že to tak bude na 98%. Jedinou chybu vidím v tazatelce, protože se chce bez znalostí pouštět do takových věcí. K tomu si má přizvat elektrikáře.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana