Co říkáte na spořič elektrické energie na principu elektromagnetické indukce?

<< < (6/8) > >>

Václav Třetí:
Já bych tady nějaký ještě našel, jeden dva kusy tady určitě mám, akorát nevím, zda jsou funkční, protože to byly použité kusy, které jsem si nechal právě jako ukázku, vím bezpečně, že mají patici E27, ovšem netvrdím, že nemohly existovat i s E14 či další jiná provedení, tak jak píše kol. Kubík.

Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí  29.08.2013, 22:54

... ovšem netvrdím, že nemohly existovat i s E14 či další jiná provedení, tak jak píše kol. Kubík.

Asi záleží na použití nebo na pracovním proudu.
Ty,které jsem měl na mysli já, byly pro proudy kolem 40mA, maximální proud 300mA a měly patici E14. A přestože to byl variátor,  hodně lidí na DAU tomu nesprávně říkalo VARISTOR. Myslím, že by se nějaký ještě někde našel...

Fuk Tomáš:
Boží mlýny melou pomalu, ale jistě:
Upozornění dTest

Jiří Schwarz:
Myslím, že ten "konkurenční" E*****k bude fungovat na úplně jiném principu  (zle)

Nebo už se na něj odborníci z redakce D-TESTu také chystají s měřáky?

Andrey Gregor:
Na začátku roku 2010 jsem četl článek s výsledkem testu vlivů podobného "spořiče" na reálnou spotřebu elektřiny. Maximální úsporu měly burácí kladivo a fleksa na volnoběhu, a to do 4 %. Při testování bytových spotřebičů spotřeba stoupala až do necelých 30 % (ventilátor)  ;D
Ten zdroj je v ruštině: http://market.elec.ru/nomer/29/ostorozhno-energosberegateli/

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana