Existuje uzamykatelný venkovní elektroměrový rozvaděč s okýnkem?

<< < (4/6) > >>

Jan Franěk:
Jsem přesvědčen o tom, že by elektroměrový rozvaděč neměl být pod zámkem. Pokud vím, tak se "nové" elektroměry odečítají pomocí čtečky. Nejsem si úplně jist, ale předpokládám, že k tomu se musí "čtečka" přiložit velmi blízko k optickému výstupu, což by přes sklo asi bylo těžko proveditelné. Domnívám se, že pouhým opisováním stavu, se to provádědí stále méně.

MOžnjá by k tomu někdo z energetiky mohl říci více.

Lukáš Malík:
Citace: Petr Skřivánek  15.08.2013, 09:20

Mám schůzku s ČEZ distribuce - uvidím.
Vyhlídl jsem si už i na webu rozvaděč. Překvapilo mě, že na 40A jistič je vydrátovaný
6mm. Není to málo? Ale pokud má kusovou zkoušku a prohlášení o shodě mělo by to být o.k.

Tak tak.
To je nejlepší možné řešení. Pokud nevím, snažím se tam dotáhnout technika, přece jenom je dobré ušetřit si pár starostí a ujasnit si, co je možné a co už ne. Souhlasím.

To Mir. Mynařík: Ano, zejména odečty, osazení, výměny elměru a rychlé nebo nouzové odpojení jsou hlavní důvody pro umístění na snadno přístupném veřejném místě.
Jinak, stalo nebo stávalo se vám, že vás tedy někdo odpojoval nebo si "škodolibě" hrál s hlavním jističem? Mě se to teda nestalo nikdy, ani lidem, co znám a mají přípojky lehce dostupné.

Ono řekněme si na rovinu, ne každý, kdo jde z hospody, u sebe nosí energetickou kličku nebo klíč, aby si mohl "hrát". A pokud už to otevře nanejvýš snadno, je problém spíše jinde.
Osobně mám zámek na rozvaděči přitažený dost na fest, tak aby s ním nemohl pootočit třeba šroubovákem nebo jinak..

To že vám klasický zámek (nebo visací) tolerují, to beru. Proč ne, pokud je s nimi domluva.
Taky by mi ho technik toleroval, to vím zcela jistě. Pokud se "nevyskytne" místo něho nějaký blb, kterému začne vadit. Pak je menší problém.
Ovšem neoháněl bych se zrovna tím, že platím tolik a tolik. To je každému (a technikům obzvlášť) zcela naprosto jedno, pokud platíte. To už jsou pak alibistické řeči..

kolejník:
Citace: Petr Skřivánek  15.08.2013, 09:20

Mám schůzku s ČEZ distribuce - uvidím.
Vyhlídl jsem si už i na webu rozvaděč. Překvapilo mě, že na 40A jistič je vydrátovaný
6mm. Není to málo? Ale pokud má kusovou zkoušku a prohlášení o shodě mělo by to být o.k.

6mm se mi zdá málo na 40A. Nevím, nevím.

Petr Skřivánek:
Nestrašte, už ho mám koupený.
Má na to někdo jiný názor?

František Šohajda:
Citace: Jan Franěk  15.08.2013, 19:24

Jsem přesvědčen o tom, že by elektroměrový rozvaděč neměl být pod zámkem. Pokud vím, tak se "nové" elektroměry odečítají pomocí čtečky. Nejsem si úplně jist, ale předpokládám, že k tomu se musí "čtečka" přiložit velmi blízko k optickému výstupu, což by přes sklo asi bylo těžko proveditelné. Domnívám se, že pouhým opisováním stavu, se to provádědí stále méně.

MOžnjá by k tomu někdo z energetiky mohl říci více.

Čtečka má na elektroměru takové zádržné body, aby nebyl mimo bod při čtení...
Možná by to šlo i přes sklo ale muselo by být velmi přesný bod ,kde by se dalo
čtecí zařízení...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana