Jaká ČSN nebo vyhláška požaduje montáž autonomních kouřových hlásičů?

<< < (4/6) > >>

Jiří Mudra:
A jaký máte názor na autonomní hlásiče vzájemně komunikující? Tedy poplach v pokoji mi rozhouká detektory ve všech dalších místnostech

Miroslav Minařík:
Citace: Petr Liskar  05.08.2013, 16:28

Ten, jehož jméno se tu nesmí napsat, má poměrně svérázné názory na tuto problematiku,

Snad nemyslíš Michaloslava Kolesovského?  (dance)

Citace: Jiří Mudra  07.08.2013, 01:55

A jaký máte názor na autonomní hlásiče vzájemně komunikující? Tedy poplach v pokoji mi rozhouká detektory ve všech dalších místnostech

Asi záleží na využití. Hlásič, který bude houkat ve studiu je k prdu. Asi bych v takové situaci, chtěl rychle vědět, kde se co děje. Ale máme tři takové hlásiče ABB na stole. Jejich výstupy jsou právě přes bezdrátové moduly spolu komunikující.
Máme je zde krátce, ještě nebyl čas na bádání.

Jan Franěk:
Osobně preferuji spíš "kouřáky" zapojené do EZS, případně systémové elektroinstala ce. Pak mám možnost nastavit si způsob, jakým se nechám informovat o případném problému. Například houkáním sirény, ať vnitřní, nebo vnější, zasláním SMS, nebo zavoláním a podobně. Navíc se mohu o problému dozvědět včas, i když jsem mimo objekt.
Naštěstí dnes máme poměrně velkou možnost výběru. Od drátových variant, po bezdrátové, kdy se nemusí nic sekat.

Jiří Schwarz:
Autonomní hlásič osadit proto, že je to v projektu podle požadavku zákona a mohl by ho při kolaudaci chtít někdo vidět, by se dalo přirovnat k tomu, jako když si na dobu revize "půjčím" proudový chránič...
Jakékoliv zařízení,které má přispět k bezpečnosti, musí být dlouhodobě funkční. Autonomní hlásič, kterého si po instalaci už nikdy nikdo "nevšimne",  se dříve nebo později stane zbytečnou "obludou kazící design prostoru".

Ludvík Kubík:
Citace: Jiří Mudra  07.08.2013, 01:55

Představuju si (pokud bude toto nainstalováno např. na hotelu, nebo ubytovně),  jak bude recepční běhat a hledat, který detektor byl aktivován.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana