Jaká ČSN nebo vyhláška požaduje montáž autonomních kouřových hlásičů?

<< < (3/6) > >>

Pavel Horský:
Citace: Ludvík Kubík  05.08.2013, 16:56

Takovým jedním klíčovým místem je schodiště v nejvyšším bodě. Tam kam bude stoupat a kde se bude hromadit kouř, dalším místem je kuchyň. To je dle mého názoru minimum, které má smysl.

Tak to je opravdu minimum na nejvyšší příčce minima. Než vystoupá dým na schodiště z přízemního uzavřeného pokoje, kde vznikl požár, už bude na 100% pozdě. Dle mého názoru takové umístění nemá žádný pořádný efekt. To je tak, když normy a vyhlášky tvoří někdo bez představy.

David Hruda:
Citace: Ludvík Kubík  05.08.2013, 17:42

Potom fungoval dobře, jen ho montér neměl instalovat nad sporák.

Nemluví se tu právě o umístění?  ::)

Ludvík Kubík:
Citace: Pavel Horský  05.08.2013, 18:29

Tak to je opravdu minimum na nejvyšší příčce minima. Než vystoupá dým na schodiště z přízemního uzavřeného pokoje, kde vznikl požár, už bude na 100% pozdě. Dle mého názoru takové umístění nemá žádný pořádný efekt. To je tak, když normy a vyhlášky tvoří někdo bez představy.

Já jsem odpovídal na montáž autonomních kouřových hlásičů a za svoji odpovědí si stojím. EPS (případně EZS) je úplně jiný soudek. Mimochodem já autonomní kouřové hlásiče nedělám, asi tušíte proč.

Ludvík Kubík:
Citace: David Hruda  05.08.2013, 19:07

Nemluví se tu právě o umístění?  ::)

Mluví, pokud otevřu troubu a teplo se vyvalí na teplotní čidlo, tak je něco špatně, ale na to jsem snad již reagoval.

Ludvík Kubík:
Ještě pro lepší pochopení, pokud se spustí piezo sirénka autonomního požárního hlásiče, kterou ve vedlejší místnosti nemusím (při puštěné televizi) slyšet, nepovažuji toto akustické upozornění za adekvátní vážnosti situace, která nastala tím, že mi hoří dům.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana