Může být světlo naproti sprše?

<< < (3/3)

Milan Hudec:
Bez ohledu na normy mám v koupelnách mimo jiné tyto zásady
1. veškeré zdroje/elektroniku/časová relé a pod. mimo - v koupelně dříve odejde kvůli vlhku
2. PELV nepoužívat (zavlečení cizího potenciálu z poruchy)

Dan Rehacek:
Poradí někdo prosím, zda mám toto hlásit jako nebezpečnou (norm) závadu v hotelu (se ****)?
Světlo má IP 20, střed světla je 50 cm od hrany sprchového koutu.
Když jsem se sprchoval, koukal sem na objímku (fázi...) jako blázen o:-),  výšku bohužel nevím přesně, ale tipuju 240cm od podlahy a 225 od vaničky.
 (poklona) .

Jiří Schwarz:
Citace: Dan Rehacek  03.08.2022, 18:07

... mám toto hlásit ...

§5 Občanského zákoníku je hodně "ohebně" formulovaný.
Vy jste se svým příspěvkem přihlásil k jisté odbornosti.
Pokud by se tam něco stalo, může být tento příspěvek použit proti vám, protože jste o nebezpečí věděl, ale nekonal proti jeho eliminaci

Dan Rehacek:
 (poklona)  za odpověď, i když mi moc nepomohla. Sice některé normy znám, ale naprosto mi chybí praxe. Já se odborníků zde ptám, zda je to nějaké zásadní a nebezpečné porušení předpisů a pokud ano, nahlásím to jako závadu. Takže konat chci, ale na základě odborného (a samozřejmě nezávazného) vyjádření.
I prostým laickým citem jsem nebezpečí cítíl, protože stříknout vodu na fázi objímky žárovky bylo v tomto případě jednoduché a reálné, ale zda je to takto tolerováno v praxi opravdu nevím.

Jan Franěk:
Rozhodně nejde o vhodné svítidlo do tohoto místa. Svítidlo by muselo být minimálně s vhodným krytím, které prostě dle výrobního štítku nemá.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana