Zareaguje i jistič při zkratu v případě použití omezující pojistky?
Lubomír Jindra:
Citace: Miloš Kotek 07.08.2013, 15:17
Dvanáct let jsem profesionálně opravoval televizory (v letech 1975-87) a opravil jsem jich zhruba 10 až 15 tisíc - v dílně, s plným přístrojovým vybavením. Myslím, že mohu zodpovědně prohlásit, že vše se chová (nebo nechová - pokud je to vadné) dle teorie, jen je někdy obtížné všechny děje postihnout a zahrnout do daného problému. V každém případě poctivá teoretická příprava a dokonalá znalost funkce zařízení vede rychle k cíli - odhalení a opravě závady. A musím říci, že to vždy byla docela radost a dobrý pocit z dobře vykonané práce.
Když se něco rozbije, opotřebuje.... ............. třeba ten jistič........ .............n óóó ......... tak se již nechová dle katalogových údajů a tím se liší praxe od teorie, vždyť je to tak prosté...
Nebo píšu opravdu tak nečitelně že jsou mé příspěvky nepochopitelné? :-\
Lubomír Jindra:
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
solimek:
Nesmíte to brát tak osobně. Vy jste vyslovil svůj názor, já zase svůj. V každém případě technika (a každá jiná lidská činnost) vyžaduje pokoru. Nelze vyvyšovat teorii nad praxi ani praxi nad teorii. Jedno bez druhého nemůže existovat. Pokud jsem se vás jakkoliv dotknul, nebylo to úmyslně a omlouvám se.
Jiří Buben:
Ale vždyť i sám tazatel psal, že mu šlo spíše o pochopení problematiky na základě předloženého příkladu. Takže se snažil pochopit teorii. V reálném životě se samozřejmě k teorii přidávají ty cenné zkušenosti nasbírané léty praxe. ;)
Milan Hudec:
Ještě bych snad připomenul závislost charakteristik y pojistky při zkratu na jejím předchozím "rozehřátí" průchodem pracovního proudu/malého nadproudu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana