Jak zapojit napájení 3x230V přes jednofázovou síť bez trafa?
Mara1:
Mám z Asie jednotku, která má dle štítku a manuálu třífázové napájení 3x230 VAC (viz příloha). Chci se proto zeptat, jak správně zapojit takovou jednotku přes jednofázovou síť bez použití trafa?
U jiné, dříve používané jednotky na napětí 3x230 V mi výrobce předložil schéma jak tuto zapojit přes proklemování jednofázové sítě, viz schéma zapojení v příloze. Nyní bych chtěl podobně zapojit novou jednotku, jenže netuším, zda je toto zapojení shodné.
Poradí mi někdo prosím?
Jiří Buben:
A nechcete nám zdělit co to je ta jednotka? Zatím z dotazu mohu usoudit, že se jedná o černou skříňku s utajeným obsahem. Je to frekvenční měnič, nebo něco jiného?
Jiří Schwarz:
To relé RE je zapojeno mezi fázemi R a T, pokud se budeme držet "tradičního" R-S-T, pak propojením L1 s L3 propojíme "R a T" a relé nebude mít z čeho držet.
I při "jiném" zapojení bude problém s tím, že v prvním obrázku máte relé připojeno na 400V a pak by bylo "jen" na 230V.
Bez nějakých úprav to asi nepojede. A bez znalosti "co je uvnitř" nečekejte, že to někdo "zodpovědně rozlouskne na dálku"
Fuk Tomáš:
Není náhodou těch 230 V napětí sdružené (pro Mara1: mezifázové)?
Jaroslav Hasala:
Odpovídá to síti 3x 220/127V, používané v některých zemích.
Mezi fázemi je 220V, mezi fázemi a N potom 127V.
Pokud není požadovaný fázový posuv (zařízení neobsahuje motor na tři fáze) potom je takováto úprava zapojení možná.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana