Je použit správný kabel na připojení zásuvky a zvonku?

<< < (6/7) > >>

Petr Liskar:
Citace: Vojtěch Běhunčík  23.07.2013, 11:18

Kabel J-Y(St)Y 2x2x0,8 se dělá v rozličných barevných mutacích.

Máte-li foto kabelu nebo odkaz na výrobce, který u kabelu J-Y(St)Y 2x2x0,8 nedodržel barevné značení vodičů dle VDE 0815, tak bych od vás tuto informaci rád získal, anžto jsem se s takovou mutací ještě nesetkal...
[/quote]

Milan Hudec:
Pouze bych připoměl, že domovní vypínače jsou povětšinou určené pro připojení vodiče od 1 do 2,5mm.

Ludvík Kubík:
A tazatel mlčí. Chce ještě znát, který předpis byl porušen, nebo mu tyto odpověďi stačí?

Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí  23.07.2013, 02:47

...
Já mám pocit, že kol. Schwarz myslí mikrotelefonní šňůru, neboli tu "od sluchátka".

....  

TREFA.

Vojtěch Běhunčík:
Citace: Petr Liskar  23.07.2013, 13:13

Máte-li foto kabelu nebo odkaz na výrobce, který u kabelu J-Y(St)Y 2x2x0,8 nedodržel barevné značení vodičů dle VDE 0815, tak bych od vás tuto informaci rád získal, anžto jsem se s takovou mutací ještě nesetkal...
U kabelů J-Y(St)Y záleží na tom, zda jde o dva samostatně kroucené páry (každý pár zvlášť) nebo o křížovou čtyřku.
Nexans vyrábí párované JY(ST)Y-mb 1X2X0.8 podle NEN 1597 (bílá-červená, bílá-modrá) a křížové čtyřky červená, modrá, žlutá, zelená.

Párovaný JY(ST)Y vyrábí i ruský Paritet v podolsku pod označením KSPEV 2x2x0,8 s barvami stejnými jako Nexans (bílá-červená, bílá-modrá) .

Lapp uvádí u J-Y(ST)Y párového podle VDE 0815 parvy červená-bílá, bílá-žlutá a u křížové čtyřky červená-černá, bílá-žlutá. Prakab Praha zase černou nezná.

@Milan Hudec
23.7.2013 20:56
Pouze bych připoměl, že domovní vypínače jsou povětšinou určené pro připojení vodiče od 1 do 2,5mm.

S menším průřezem do větší svorky není zas až takový problém jako naopak
 - s větším průřezem do menší svorky ...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana