Je možné u jednoduché instalace v bytě projekt nahradit schématem?

<< < (2/4) > >>

František Šohajda:
Po dotazu na tehdy ITI (Asi 6 let) mě bylo zodpovězeno ,že na RD a byt stačí schéma rozvaděče..... .nahradí projekt !......tolik odpověď na otátku z ITI (dříve) !

Ať si to přeloží každý jak chce!

Radek Červený:
Otázkou je, co si tazatel představuje pod pojmem schéma.

Jinak souhlasím s kolegou Hudcem, mnohdy takové schéma skutečného provedení, pečlivě zdokumentované, má větší hodnotu než nějaký blábol autorizovaného tydýta. Čímž netvrdím, že je to tak správné  ;)

Martin H.:
Citace: Radek Červený  12.07.2013, 08:00

mnohdy takové schéma skutečného provedení, pečlivě zdokumentované, má větší hodnotu než nějaký blábol

Nielen pre elektrikára, ale aj pre majiteľa bytu. Ja som si odfotil každú stenu a strop v štádiu pred omietkou. Bol to veľmi dobre investovaný čas. Keď treba vŕtať, najprv si sadnem k počítaču a až potom idem po vŕtačku. Ušetrilo ma to od zbytočných problémov.

Jiří Schwarz:
Citace: František Šohajda  12.07.2013, 06:07

Po dotazu na tehdy ITI (Asi 6 let) mě bylo zodpovězeno ,že na RD a byt stačí schéma rozvaděče......nahradí projekt !......tolik odpověď na otátku z ITI (dříve) !
...

Pro praktické "užívání bytu",  nějaké opravy a úpravy bych se v mnoha případech dokázal obejít bez schéma rozvaděče. Bytový rozvaděč zpravidla neobsahuje nějaké složitější obvody, závislosti,...
Ale takový balík "fotodokumentac e",  kde je vidět jak vede elektrický rozvod, voda,... vůbec není špatné mít. A v době digitálů je hloupost to "nedokumentovat".

Lukáš Malík:
Ona taková hromada fotek nebo i nákres skutečného provedení je kolikrát lepší, než celý projekt (navíc pouze pro stavebí povolení).
Ono to sice opravdu takto není správné, ale kolik staveb nebo rekonstrukcí ten projekt nebo zákres skutečného stavu má v pořádku? Už to někdy někdo viděl? A poctivě? Já teda kolikrát nevidím ani ten projekt samotný..bohuž el.
Ale to je na jinou kapitolu, to neřešme.

Za sebe, pokud je vše dle požadavků norem/výrobců, vše řádně provedeno a veškerá potřebná měření vyjdou v pořádku a mám alespoň nakreslený skutečný stav, nevidím důvod pro závadu v revizi, pouze upozorním na tuto skutečnost. Je to ale pouze můj názor.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana