Nie je lepšie mať dve zemniace sústavy ako jednu?

<< < (14/15) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Juraj Hámorský  01.07.2013, 23:21

dobre a čo susedova uzemnovacia sustava? nemali by sme sa spojit? ved je mnoho stavieb ktoré su dost blízko pri sebe. A ako tu píšete môžu byt aj dalej od seba, blesk sa dotkne i susedovej sustavy. Tu sa to nijako neriesi?

Nejen tohle. Je tu ještě další problém.
Budu mít hromosvod, v HOP spojen s PEN, svodiče bleskových proudů...
Blesk trefí můj hromosvod. Přepěťovky a především SPD1 - svodiče bleskových proudů by mě měly dokázat ochránit před přepětím, ale výsledkem je, že pošlu pěknou "špičku" nejen k sousedům, ale i do větší vzdálenosti...

Fuk Tomáš:
Čím víc tu špičku rozdáte, tím menší ona bude.

Jaroslav Ratiborský:
Citace: novy2  01.07.2013, 21:46

http://www.kniska.eu/kniska/clanky/jizerka
O tomto smutnom prípade určite vie každý, kto dlhodobo navštevuje portál elektrika.cz.
Prípadov, kedy blesk zasiahol človeka v tesnej blízkosti domu je viac.

Tak uveďte konkrétně, datum, místo, počet mrtvých po zásahu blesku a odkaz na netu.
Jistě je těchto případů větší množství a lidé budou informováni .

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Jiří Schwarz  01.07.2013, 23:34

Nejen tohle. Je tu ještě další problém.
Budu mít hromosvod, v HOP spojen s PEN, svodiče bleskových proudů...
Blesk trefí můj hromosvod. Přepěťovky a především SPD1 - svodiče bleskových proudů by mě měly dokázat ochránit před přepětím, ale výsledkem je, že pošlu pěknou "špičku" nejen k sousedům, ale i do větší vzdálenosti...

Toto je hlavním cílem určitých lidí,aby mělimožnost strašit další lidi a měli větší šanci prodat.
O to přesně jde.

Milan Hudec:
Citace: Jaroslav Ratiborský  02.07.2013, 09:24

Toto je hlavním cílem určitých lidí,aby mělimožnost strašit další lidi a měli větší šanci prodat.
O to přesně jde.

Je velice rytířské nechat si shořet dům a ohrozit zdraví blízkých jen pro to, aby prodejce přepěťovek nebral prémie.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana