Nie je lepšie mať dve zemniace sústavy ako jednu?

<< < (3/15) > >>

Milan Hudec:
Ano skutečně žůžo v případě podloží z vyvřelin kdy uplatněním nenormativního ustanovení způsobím škodu na vedlejší budově se serverem

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Hudec  26.06.2013, 10:27

Ano skutečně žůžo v případě podloží z vyvřelin kdy uplatněním nenormativního ustanovení způsobím škodu na vedlejší budově se serverem

Toto je nejlepší řešení ze všech možných.

Milan Hudec:
Ano je to řešení používané ve speciálních případech např. na železnici či v chemičkách, přičemž je navrhováno lidmi o jejichž vědomostech se vám nezdá, no a pak je často používané skupinou blekotů, kteří ovšem nerozlišují ani plochý a křížový šroubovák, natož mezikrystalick é vazby podloží

Jiří Schwarz:
Citace: Jaroslav Ratiborský  26.06.2013, 09:19

Pokud máte možnost tak se koukněte
Do ČSN 33 2000-5-54 ed. 3 strana 53 dle  NA.12.4.2 Uzemnění hromosvodu a silového zařízení se nemusí spojovat,  je-li vzdálenost mezi oběma uzemněními v zemi větší než 5 m.
P.S. V ed.2 to bylo stejné.

Asi jsem méně chápavý jedinec - když budu u takového objektu posuzovat bezpečnou (dostatečnou) vzdálenost od hromosvodu, tak nedokážu některé hodnoty dosadit.
To mám pak "vše, co je spojeno s PE, PEN" mít také těch 5m od hromosvodové soustavy?
já si uzemním hromosvod u souseda a soused u mě. A blesk z toho zblbne

Jan Hájek:
Citace: Jiří Schwarz  26.06.2013, 21:47

To mám pak "vše, co je spojeno s PE, PEN" mít také těch 5m od hromosvodové soustavy?

Přesně tak, realizovat v běžném objektu elektrickou instalaci 5 m daleko od jímací soustavy je zcela nereálné. Tedy pokud opět nedošlo ke změně medikace.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana