|
|
Lukáš Rotrekl
|
|
« Odpověď #2 kdy: 19.06.2013, 13:51 » |
|
Jistič 16A třífázový KS6/3 C16 Kanlux 16A/3/C Jistič 10A jednofázový Noark 1P B10 Jistič 3P 20A/3/B EV-6J (6 kA) BONEGA
To jako chcete dát každej jinej? Dobrej nápad. ZKuste si koupit někde po výprodejích kachličky po jednom, dvou kusech a nalepit na zeď......
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl
|
|
« Odpověď #5 kdy: 19.06.2013, 20:58 » |
|
Jistič 16A třífázový KS6/3 C16 Kanlux 16A/3/C Jistič 10A jednofázový Noark 1P B10 Jistič 3P 20A/3/B EV-6J (6 kA) BONEGA
A vůbec, kolik za to chtějí?
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
|
|
« Odpověď #6 kdy: 19.06.2013, 21:04 » |
|
Jasně kupte si ty nejlevnější. A to se vyplatí! Až je budete po každém zkratu měnít, jistě pochopíte proč. Levnějším nevěřím, je to šit na jedno použití a pak do separovaného odpadu.
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
Lukáš Malík
Neverifikovaný uživatel @5
Montáže a opravy elektro do 1000V, §8
|
|
« Odpověď #7 kdy: 19.06.2013, 21:23 » |
|
Už jsem viděl nějaký ten levný jistič... po rozebrání se ukázalo že skoro vše chybí, a jde prakticky o obyčejný spínač, byl jsem tehdy ještě student. Takže raději když už tak doporučuju kvalitní výrobce jistících komponentů (ABB, Shrack, OEZ...)
Zrovna tady mám rozborku jedné značky...no zpátky ho už asi nesložím
|
Domovní a bytové elektroinstala ce. Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT, specializace na STA stanice, TV a SAT rozvody bytových a rodinných domů TV a SAT technika - prodej, servis
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
|
|
« Odpověď #9 kdy: 20.06.2013, 00:04 » |
|
Rozhodně nikoliv ze sítě BAU atd... Ale stačí prohlídka výrobku a podle plastu se dá zkušenému oku zjistit dost. Jasně vnitřek nelze a prohlédnout lze jedině po pitvě mrtvoly... Tak každý máme svého prověřeného dodavatele, ne? Nechť si laici a lamy nakupují, kde chtějí. Profesionálům přeji, aby odolávali tlaku na cenu a potažmo hodnotili spíše spolehlivost výrobku. Nakonec maléry si vyžerou sami a zaplatí...
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
Marek Maršál
Neverifikovaný uživatel @2
|
|
« Odpověď #10 kdy: 20.06.2013, 06:07 » |
|
|
|
|
|
|
Petr M
Neverifikovaný uživatel @6
|
|
« Odpověď #12 kdy: 20.06.2013, 06:58 » |
|
Zeptám se jinak. Když v hyper super mega marketu mají za poloviční cenu výběrový zelený klobásky s octovým aroma, koupíte je? Opravdu je cena tak důležitá? 1f jistič je záležitost kolem stovky +/- pivo. Věřte nebo ne, je lepší jednoho nebo dva škopky obětovat hned, než pak s místní jednotkou SDH zapíjet, že se jim podařilo plameny zkrotit dřív, než to s dlnou zlikvidovalo i dům... Mimochodem, v tom vašem seznamu materiálu chybí jedna hodně podstatná věcička, která je v dílně při naříznutí kabelu k nářadí k nezaplacení... Pokud nevíte která, nechteto na profkovi. Ten má stejně ve velkoobchodě cenu a často materiál o dvě třídy lepší sežene levněj, než vy u bau... P.S. Předevčírem jsem potřeboval strunu do sekačky a protože to bylo při cetě, navštívil jsem bau... Jenom za zvědavosti jsem mrkl na sortiment v elektru. Udělalo se mě docela špatně. Třeba ta jejich "vlajková loď" mezi zásuvkama ze SEZ Krompachy byla partně na jedno použití a i řemeslný provedení bylo horší, než by odpovídalo ceně. Měli by k tomu regálu najet s fekálním vozem a zlikvidovat jeho obsah, než to někomu ublíží.
|
Jsem programátor jednočipů, zaměřený na automatizaci. Se zájmem o silnoproud od pěti let, maturitou elektro a papírama na to, abych mohl svůj výtvor legálně otestovat pod napětím do 1kV...
|
|
|
Marek Maršál
Neverifikovaný uživatel @2
|
|
« Odpověď #13 kdy: 20.06.2013, 07:23 » |
|
Máte pravdu nemá cenu šetřit, poohlédnu se po značkách OEZ, Moeller, ABB, Schrack, Schneider Electric.
Ještě dotaz, firma mě bude montovat pohon pro otevírání dveří a prý si mám dát na zásuvku nějakou ochranu, protože po bouřce řeší i spálené motory. Na domu žádná ochrana není. Co byste mi doporučili do garáže na ten motor? Jistič s nějakou ochhranou a pak ještě na zásuvku nějakou Saltek (ochrana proti bleskům a pulznímu přepětí)
Nechci žádné drahé řešení, když odejde motor po blesku, jde to řešit přes pojišťovnu, ale chtěl bych to nějak alespoň ochránit.
|
|
|
|
Juraj Hámorský
|
|
« Odpověď #14 kdy: 20.06.2013, 07:47 » |
|
Tiež som sa raz nechal nahovoriť na bau... kusok kabla k indukčnej doske a jedna krabica ma vyšli niečo cez 10€. Ale zakaznikovi to bolo jedno, len nech to je spravene. Ale tam by som nekupoval elektro material. taka cena by mi vyšla keby som na to dal hadam 50% rabat. K tej poistovni, kym nemate v poriadku elektriku, teda nemate previdelné OPaOS tak vas poistovna posle do .... Samozrejme pri uzatvarani poistky to od vas nik nevyzaduje a ani vám to nepovedia. Pretože by ste si nahodou robili pravidelne revizie a oni by vám museli preplatit skodu sposobenu elektrikou A preto si neviem predstavit lacnu ochranu pred bleskom bez bleskozvodu.
|
|
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ
|
|
« Odpověď #17 kdy: 20.06.2013, 08:31 » |
|
Ještě dotaz, firma mě bude montovat pohon pro otevírání dveří a prý si mám dát na zásuvku nějakou ochranu, protože po bouřce řeší i spálené motory. Na domu žádná ochrana není. Co byste mi doporučili do garáže na ten motor? Jistič s nějakou ochhranou a pak ještě na zásuvku nějakou [Odkaz zde!] (ochrana proti bleskům a pulznímu přepětí) Tak ještě jednou : A co na to elektrikář, který tu instalaci montuje? Ten by snad měl vědět co dát a co ne?
Nechci žádné drahé řešení, když odejde motor po blesku, jde to řešit přes pojišťovnu, ale chtěl bych to nějak alespoň ochránit. Mohl byste sem vložit pasáž z vaší pojistné smlouvy, kde je to co uvádíte napsáno?
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|