Mohu se bezpečně koupat v bazénu s předřazeným proudovým chráničem 30mA?

<< < (4/4)

Fuk Tomáš:
Citace: Karel Krampol  19.06.2013, 00:09

...Hlava mi vykreslovala obrazy ... manželky se zapnutou žehličkou balancující na hraně bazénu. :)

Z řad jedinců provozujících takové kratochvíle bývá každoročně vybrán jeden úspěšný, a odměněn Darwinovou cenou za to, že dobrovolně odstranil své geny z lidského genofondu.

Milan Šumbera:
Citace: Kamil Novák  19.06.2013, 14:14

Můžete sdělit nějaké podrobnosti o takovémto "uzemňování" vody v bazénu?  :o
Např. kde jste to viděl, případně kde je uvedeno, že by se mělo takto postupovat?
A hlavně proč?  :-\

To je z vaší strany nějaký žert, že?

Viděl jsem to (alespoň myslím) v knížce Koupací jezírka, kde autor píše, že to slouží k tomu, aby se při poruše na elektroinstala ci (podvodní osvětlení, čerpadlo fontánky) ve foliovém jezírku neobjevilo napětí, které by při vystupování z jezírka s jednou nohou ve vodě a došlápnutí druhou na břeh mohlo způsobit úraz el. proudem. Tímto řešením (spojením vody se zemí) se má zřejmě dosáhnout uzavření okruhu při poruše a vybavení ochran. V bazénu je to myslím nepoužitelné, ale v zahradním koupacím jezírku by to myslím mohlo být někde ukryté v čistící zóně.
Upozorňuji, že to není můj výmysl, jak to najdu, tak to nafotím a pošlu sem. Včera jsem to jen v rychlosti prolistoval, zatím ale nenašel.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana