Znáte tuto sajtnu echt EZeťáků?
Raimund:
Citace: Pavel Horský 22.06.2013, 09:21
Já vás (poklona) kolego.
Ano, na školu jsem chodil do Meziboří, ale dílny jsme měli už v Mostě ve Velebudicích.
Vaše anténa mi vždy připomene blížící se vánoce a to je super ;) :D
Každý den koukám z balkonu onoho fialového paneláku na vaše zahradní monstrum a kolikrát se trefím, že se i točí.
Mějte se hezky
(poklona)
akorát s tou anténou to nejsem já, ale kamarád radioamatér, který se na Meziboří učil ve slaboproudu televizním mechanikem (tuším od Dehoru Most) a pak snad krátce pracoval v oboru u Franty Smoly v televizní radioopravně v Podbořanech. Pak pověsil řemeslo na hřebík a požárničil. Já jsem původně elektromontér rozvodných zařízení rovněž ze školy v Meziboří a poté u KSK Komořany. No a servisovali jsme a stavěli nové linky vn po SHR (tehdy byla okružní síť max. 35 kV, ze které šly rozvody na 22 a 6 kV, proto znám mj. i důl Šverma.
A jak napsal jeden z předchozích kolegů o praxi v Ostravě, té odborné práce na rozvodnách a měnírnách bylo tak 22%. Jinak vše jako u předchozích kolegů úplně nastejno- kopáčské, natěračské, svářečské a jiné práce z mimo vlastní odbornosti elektro, což na druhou stranu byla vynikající škola. A práce na stožáru? Jen tak s pasem a ze závěsného žebříčku. Taková poutací technika, která je dnes (a dle mého snad i zdržuje) a např. výsuvná technika, to jsme viděli jen ve filmech a pro nás to bylo sci-fi.
S pozdravem všem vzpomínajícím kolegům Raimund (obor 0501- elektromontér rozv. zařízení, vyučen v r. 1969 a pracující v tehdejších Krušnohorských strojírnách Komořany).
Miroslav Minařík:
Tak dnešní osmou hodinu večerní potvrdil Josef Přibyl i Libor Dobeš!
Všichni tři jsme pracovali v pracovní skupině legendárního stavbyvedoucíh o Vyskočila na vítkovických pecích v Ostravě.
Dnes jsem sice navštívil bydliště Zdeny Horákovského, ale je s ženou na chalupě. Soused pověděl, že se těší dobrému zdraví. Toho tedy pozvu příště.
A tak v dnešním živáku konečně vypustíme pavouky černé komnaty minulého režimu!
Tedy dnes ve 20:00 na http://elektrika.tv/live
František Šohajda:
Dnes i závidím mladým kolegům práce na montážích...
My jsme se museli stěhovat ze stavby na stavbu klasicky autobudem, vlakem, co jsem se natahal tašek s osobními věcmi a druhou s montážními věcmi a montérkami a pod...
Z vlaku do vlaku, pak pěkně po svých na druhý konec velkého města, většinou pěšky!
Dnes už na stavbách nejsem, ale na některé dohlížím, montéři vždy dva ,mají své montážní auto se kterým se přepravují sem a tam....To je velké plus od našich dob na montážích!! :'(
Rozmahel Vladimír:
Žádné nářky, pamatuji dobu, kdy erberáci / dnes EON Distribuce / jezdili Velorexem a na motorce. Bouřka, kukuřičný lán výšky 2m a pochůzkou projít trasu vedení a manipulovat. Žádné dálkové sekčáky a auta s náhonem na všechny 4, apod...
František Šohajda:
Citace: Rozmahel Vladimír 25.06.2013, 18:30
Žádné nářky, pamatuji dobu, kdy erberáci / dnes EON Distribuce / jezdili Velorexem a na motorce. Bouřka, kukuřičný lán výšky 2m a pochůzkou projít trasu vedení a manipulovat. Žádné dálkové sekčáky a auta s náhonem na všechny 4, apod...
Také si pamatuji z vyprávění mého otce (pracovníka distribuce v 50 letech) kdy museli jet opravovat spadnuté vedení na péráku do polí, ten druhý na péráku držel velký žebřík, a na rameni měl kolo drátu, -20 C závěje 2 m neskutečný vítr severák a museli se tam dostat, opravit a pak jet ASI 5 km k nejbližšímu telefonu , aby dali impuls na zapnutí vedení ....dnes to zní jako pohádka o dědovi mrázovi.... ;D ;D ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana