Znáte tuto sajtnu echt EZeťáků?

<< < (4/16) > >>

Hugo K.:
Na montáže jsem sice nejezdil, ale slyšel jsem vyprávění servisáka o snaživém vrátném v býv Zpč. kraji.
Sepsal mu obsah montážní bračny včetně přepočítání několika stovek  šroubků, matiček a podložek M3 až M6, které měl nasypané v piksle od čaje.
A to při vstupu i výstupu z fabriky.

Zdenek Hejčl:
To bylo v NHKG Ostrava běžné...  :D
A kvůli 0,5 metru trubky PC 21 opruzovali .....  (zle)

Kamil Novák:
Citace: Hugo K.  17.06.2013, 23:32

Na montáže jsem sice nejezdil, ale ...
Tak to já ano a už bych si to zopakovat rozhodně nechtěl (v té době).  (zle)
Příběhy tam zažité by asi vydaly na román o několika svazcích, na což nemám chuť vzpomínat a zde na to není ani místo.
Jen ta namátkou - na pořádný "vercajk" (zdrhovací kleště, odizolovávací nože Jokari, ráčnové klíče... a pod) měli nárok pouze zasloužilí, dlouholetí pracovníci. A nebo ti, kteří vlastnili náležitě rudou členskou legitimaci.
Ti ale už byli povětšinou na postech parťáků nebo stavbyvedoucíc h, takže po "figuře" pobíhali s lejstry a tudíž se manuální prací nezabývali.
Řadoví montéři ale pro "rozholování" kabelů buď vyfasovali naprosto nepoužitelné zmetkové kudličky, které nebylo možné poslat do obchodů a nebo si vybrušovali jakž-takž použitelné nástroje ze zlomených plátků do strojních pil.  (plc)
Pro upřesnění - tyto moje zkušenosti jsem nabyl v zaměstnaneckém poměru u Energovod Praha n.p.  (zle)

František Šohajda:
Kontroly na branách podniků bývali někdy urputné....
Většinou se modernizovali už postavené firmy a jejich "vrátnice" bývali střežené jak oko
v hlavě.... ;D ;D
Ale dostali jsme je vždy ! ;)

Vždy jsme si poradili ať to byl RUM z lihovaru v kbelících nebo Uherské salámy z masokombinátů. .. (dance)

Nikomu nic nescházelo, všichni se napili a najedli....(někteří i 3 dny byli neschopní zapojit
vypínač, spíše se trefit na šroubek)... ;D ;D

Jaroslav Hasala:
Spousta věcí souvisí i s tím, že nebylo dostupné určité nářadí.
Například pneumatické vrtací kladivo pro vrtání do betonu, tak se používaly nastřelovací pistole. S tím mám spojeno spoustu historek, někdy i dost strašidelných :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana