Proč se dnes nedávají na střechy hromosvody?

<< < (12/14) > >>

Jan Alin:
Citace: Šnajdr Josef  17.06.2013, 20:31

Moc tohle téma nechápu, kdo na co kašle?? Majitel, projektant, revizák... nebo stavební úřad? Vždyť u novostaveb vše začíná projektem a za ten zodpovídá projektant nebo se v něčem mýlím? Ten majitel nemá vůbec tušení o všech nařízeních přeci, všici kolem něj dělají pro něj práci a mají přeci nějakou zodpovědnost!?

Ale chápete. Začíná to projektantem, který je ze zákona zodpovědný za to, že projekt respektuje platnou legislativu. Realizační firma už může jen prudit a RT přijde až když je po všem, ten už také nic nezmění.

Jan Alin:
Citace: Daniel Hudzík  17.06.2013, 20:38

Kolko poznate projektantov, ktori dokazu navrhnut vonkajsiu aj vnutornu ochranu podla 62305 tak aby to malo hlavu a patu a nedajboze aj fungovalo?

Já v současné době neznám žádného.

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Alin  17.06.2013, 20:57

A víte co je nejhorší?
Nevím jak jinde, ale v plzeňském kraji není takový problém narazit na hromosvod podle "projektu",  s aktivním jímačem, a odporuje to franzouzé normě pro aktiváky...
A není jak to napadnout, když je na tom "kulaté razítko .....",  kterého se úředník na SÚ lekne a nedovolí si to neschválit, nezkolaudovat,...

tomáš buřival:
Je ale přeci potřeba zásadně odlišit,  k jakému účelu budova slouží. V případě veřejně přístupné budovy nebo výrobní haly je asi hromosvod samozřejmostí. V případě mého domu to může být každému ale naprosto jedno! Kdo chce hromosvod ať si ho udělá a kdo ne, je to jeho věc.

Nechci tvrdit, že hromosvod je nepotřebný, záleží na mnoha okolnostech, ale názory i v této diskuzi zúčastněných  prodejců hromosvodů beru  rezervou, kdybych prodával hromosvody, taky je budu doporučovat každému, ohánět se smrtelným ohrožováním svých blízkých  a možná i  leštit kliky všemožných úřadů a pojišťoven, aby to vyžadovali  ;D

Jan Hájek:
Citace: Jan Alin  17.06.2013, 20:57

Znáte, buď odtud z diskuzí nebo ze školení IP ILPC z HK.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana