Proč se dnes nedávají na střechy hromosvody?
Jiří Kasal:
No abych řekl pravdu, bydlíme 10 let ve stejném domě bez hromosvodu a ještě se nám nic nestalo a bouřek jsme zažili hodně.
Jan Alin:
Citace: Jiří Kasal 16.06.2013, 16:35
Teď mám ještě víc nejasností než před tím, když jsem toto téma zakládal :D
Pokud bych měl tedy udělat závěr této diskuze, tak jsem zjistil, že hromosvod je vlastně úplně k ničemu a jsou to vyhozené peníze.
K ničemu určitě není, chrání při úderu blesku. Jen je těch různých neustále se měnících předpisů okolo už tolik, že na ně každý kašle. :)
Daniel Hudzík:
Celá "veda" okolo bleskozovodov je v podstate o znizovani rizika pri moznom zasahu. Nik sa nedodpíse pod tvrdenie, ze je nejaky objekt 100% chranany. Je to len o pomere vynalozenych penazi na ochranu v porovnanim s hodnotou vybavenia, ktore ma chranit. Nevidim dovod niekoho nutit do bleskozvodu, ak si je dotycny vedomi pripadnej skody. Vzdy je to len o vyhodnoteni rizika a snaho o zmensenie pravdepodbnost i.
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Jiří Kasal 15.06.2013, 08:47
Proč se dnes nedávají na střechy hromosvody?
Za starých časů a na starých domech se dělaly hromosvody všude a dnes na nových domech není nikde.
Skutečná situace není taková jak píšete je skutečností,že vlastnící nových domů nejsou hloupí a přemýšlí v mnoha případech kouknou jak je udělána ochrana před bleskem na obdobných objektech a není problém.
To je vše důsledkem jednání lidí,kteří se snažili a možná snaží udělat z komára velblouda.Vrát ilo se jim lobistické jednání jako bumerang .
Když se něco přežene při tlaku na lidi ,tak to má úplně opačné výsledky.
Mohou se pak vztekat a hrozit blesky a přepětím a nic jim to nepomůže.
Jak píše některý z účastníků hodně lidí na nějaký bleskosvod natož fascikl nesmyslů ve 4 svazcích nemluvě kašle.
Milan Hudec:
Vy děláte mluvčího skupiny Blekotů?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana