Proč se nelíbí ČEZu 40cm podezdívky plotu u pilíře měření?
Jan Franěk:
Osobně jsem taky v připojovacích podmínkách nenašel nic, co by přesně určovalo umístění podobného pilíře.
To, co provedl ten technik, bylo opravdu dost "trucovité". OSobně si nejsem jist, že měl pro svůj postoj nějakou legální podporu. Spíš převahu člověka, který má nějakou rozhodovací moc.
O tom provedení pilíře si sice taky myslím své, ale na druhou stranu je tento stav vidět na vesnicích docela často a nepřipadá mi, že by se tím nějak snížila bezpečnost, nebo něco takového. Navíc když nejde o konečný, ale pouze dočastný stav.
František Šohajda:
Já jsem osobně podobnou věc řešil před měsícem u společnosti E ON...
Lépe řečeno , byl problém se stavebním úřadem.
E ONu to bylo celkem jedno jak ji dáme, ale stavební úřad jednoho města se cukl, že tak ne (podobně jak je foto v tomto vlákně) ale že to musí být přesně na tom "betonu" oplocení, jinak neudělají ohlášku !!Bylo to pro polikliniku !
Na projektu byl elměr.rozvaděč dán (namalován) v pozemku polikliniky, muselo se to i předělat, EON to tak i podepsal že stím souhlasí ale stavební úřad si postavil hlavu,že nepodepíše až bude rozvaděč v oplocení ! (zle)
Vždy to dělá tu potíž jen jeden pracovník, už jsem mu řekl že ať mě nes.re....jeho odpověď ať jsem potichu, nebo nic neschválí !!Nepovolí jít 0,5 m kabelem do napojení venkovní sítě !
Roger:
Nikomu to neradim a nedoporucuji, u me slo o docasne reseni.
Pripadne ady se esmi vyjadrit nazor?;)
Nicmene by me zajimalo, podle jakeho zakona, paragrafu a odstavce a pismene se to nesmi?
OT: ono se nesmi udajne svepomoci dat na barak solarni panel (ostrovni system), pod pokutou 100000,- a take ostrovni systemy mozna budou platit OTE:
Ad sloupek: je to asi o lidech. Tipuji ze majitel se nas.... a vzal kladivo... Podobne tak muj remesnik, rek sem mu ze to a krivy, on se hned nafouk a zacal to behem 2 sekund kladivem rozbijet :-) krivy to mel ale tvrdil ze to se opravi...
Miroslav Minařík:
Citace: Roger 08.06.2013, 13:31
Nikomu to neradim a nedoporucuji, u me slo o docasne reseni.
Pripadne ady se esmi vyjadrit nazor?;)
Nicmene by me zajimalo, podle jakeho zakona, paragrafu a odstavce a pismene se to nesmi?
Hmm, ... vyjádřit názor.
Co na to odpovědět? Raději si na to odpovězte sá.
Uvedu příměr. Stejně jako výrobce software, tak i energetika jako dodavatel má svá pravidla. Jedním z nich je, že nebudete dodávanou energii komerčně předávat (to znamená, že na ni nebudete účtovat marži) a že ji neposkytnete jiným objektům i bezúplatně. Promiňte ale to je tak chronicky známá věc, že to ví kde kdo.
Někdo z kolegů dohledá konkrétní text.
Asi je to logické, protože by některé skupiny obyvatel vytvářely další národnostně menšinové energetické sítě, které by byly z hlediska bezpečnosti (např. před požárem atd.) naprosto nekontrolovate lné.
Tedy to, co radíte opravdu může poradit pouze člověk, který tu vystupuje prakticky bez rizika. Tedy anonym. Bohužel čtenář nečte celou diskusi. Čte pouze to, co se mu líbí.
Lubomír Jindra:
Volný přístup a rovná pracovní plocha musí být před rozvaděči elektrické energie z důvodu bezpečnosti při práci. Kladení různého materiálu, beden atp. před rozvaděče byl až donedávna velký nešvar téměř ve všech firmách. Kvalitně řízené firmy mají dnes na podlahách čarami vyznačený prostor, který musí zůstat volný.
Co se tohoto konkrétního případu týká, tak zde nešlo ani tak o výšku, ale o šířku onoho základu. Pokud někdo nemůže pochopit praktické a rozumné chování technika ČEZu, tak si může doma udělat jednoduchý pokus:
Až budete vařit oběd, tak si dejte před kuchyňskou linku a sporák kýble s vodou a nahýbejte se přes ně... schválně jak vám to půjde ;)
Prostě bezpečnost - pokud je tělo v přirozené poloze, pracovník je "v pohodě" pokud je ve vynucené nepřirozené poloze, stoupá nervozita a tím i riziko chyby. Pohodlí při práci také zvyšuje výslednou kvalitu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana