Odhalí revize závady pod omítkou?
Jiří Svoboda 963:
Přijde se při korektně provedené elektrorevizi na amatérské opravy rozvodů stylu "čokoláda ve zdi" nebo skryté porušení izolace kabelů ve zdi?
Mám podezření na neodborný zásah do rozvodů v novém bytě.
Luboš Janča:
Pokud Vaše podezření pramení ze zvukových, světelných či čmoudivých pozorování, pak by se jistě dalo něco poodhalit. Nechcete nám to "podezření" upřesnit?
Jan Alin:
Pokud je zeď suchá, nebo někdo zamotal čokoládu do izolačky před zazděním, tak se pravděpodobně normálním běžným postupem na nic nepřijde, naměřené hodnoty budou normální. Zkuste upřesnit o co vám jde a jaké máte vlastně podezření.
Jiří Svoboda 963:
Ve zdi je asi 30 cm nad zemí zásuvka, přesně nad ní asi ve cca 1.7 metrech bílá sádra 5x5cm (jinak je zeď barevná) a těsně vedle hmoždinka ve zdi. Napadá mne, zda předchůdce "trefil" vrtačkou elektriku. Mám se kvůli tomu zneklidňovat?
Jan Alin:
Zkusil bych vyhledávačem vedení zjistit, zda přívod k zásuvce vede přes sádru. Pokud ano, tak lze to místo odkrýt a zjistit co se tam dělo, popřípadě provést opravu lépe. Nic levnějšího vám asi nikdo nenabídne, alespoň mě nic nenapadlo. Možná by nebylo od věci zapojit do zásuvky větší spotřebič a thermokamerou chvíli sledovat co se na zdi a sádře děje, jen to už není zařízení za pár kaček.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana