Odhalí revize závady pod omítkou?

<< < (2/5) > >>

Roger:
Jo to mi taky monter oken trefil kabel a vypadly pojistky.

A co s tim, dal vrut jinde, pry to probijet nebude, pry se to jen lehce dotklo.  No predelavat to asi nebudu. Revize nic nezjisti a malta je obvykle nevodiva... Ale co kdyby nejaka indukce?

solimek:
Pokud se má něco někam indukovat, bude se to indukovat s neporušenou stejně jako s porušenou izolací. Zde mohou nastat dva problémy: narušený vodič, který drží jen na vlásku, nebo porušení izolace, což může být bezpečnostní problém třeba při malování. Doporučuji vyhledat a odborně opravit.

Jan Alin:
Citace: Roger  07.06.2013, 10:12

A co s tim, dal vrut jinde, pry to probijet nebude, pry se to jen lehce dotklo.  No predelavat to asi nebudu. Revize nic nezjisti a malta je obvykle nevodiva... Ale co kdyby nejaka indukce?

Už několikrát jsem byl u případu, kdy poškozený kabel našel malíř a někdy i dost bolestivě. To vám je pecka, když člověk sletí ze štaflí i s kýblem barvy. Já bych to opravil.  ;)

Petr M:
Citace: Roger  07.06.2013, 10:12

- Sádra je porézní, stačí, když nedovřete okno a zaprší... O malování nemluvě,
- Neznáte rozsah poškození. Co když to jenom lízlo L, ale přerušilo PE? Zásuvky pojedou, ale při první poruše spotřebiče třídy 1 můžete volat havrany,
- Jste si jistý, že se v tom místě nesnížil průřez žil? Při vyšším zatížení (pod oknem bývá přímotop) to může být malér.
- Jste si jistý, že se tam nedostal cizí materiál, který by způsoboval svod? Místo se bude hřát a pokud je tam nějaký hořlavý materiál, běží odpočet...
- Máte jistotu, že tam není špóna z mědi a desetina milimetru mezera mezi ní a vodiči? Pak stačí úder lesku kilometr daleko, přeskočí jiskra, zapálí se oblouk a voláte hasiče.
- Atd.

Nevěřte vrutovrtovi. Jde o majetek a o život, tak se podle toho zařiďte, Osobně bych raděj risknul orál s kanibalkou, než tohle.

Roger:
Byla to jen dvojlinka nulak a faze. Pobliz bude montazni pena a ta je snad nehorlava.

Oral z kanibalkou?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana