Kto poradí ohľadom aktívneho bleskozvodu, ktorý ma chrániť FV elektráreň?

<< < (3/16) > >>

Jiří Schwarz:
Asi jsem hajzl.
Když si představím, jak mě provozovatele FVE v"okrádají",  jak jsou "v balíku díky podivné legislativě",  tak ani moc není líto toho, když "ušetří na hromosvodu a příroda jim to spočítá"!

Jan Hájek:
Najít poslední vyhovující revizi a projekt a optat se zda to zaplatí najednou, nebo chtějí splátkový kalendář. Pokud se nenajdou má smolíka majitel. Je to velmi prosté. Pokud mi zašlete podklady, jsem pro účely žaloby ochoten vypíchnout největší chyby.

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Hájek  04.06.2013, 21:00

Najít poslední vyhovující revizi a projekt a optat se zda to zaplatí najednou, nebo chtějí splátkový kalendář. Pokud se nenajdou má smolíka majitel. Je to velmi prosté. Pokud mi zašlete podklady, jsem pro účely žaloby ochoten vypíchnout největší chyby.

To jako, že by projektant a revizní technik platil za svůj výkon? Ale žijeme přece v Česku a u nás nikdo chyby nedělá a vše se zametá pod koberec. Takže má majitel smolíka.
 (norm) (dance) (dance)

Jan Alin:
Citace: Miroslav Minařík  04.06.2013, 22:22

To jako, že by projektant a revizní technik platil za svůj výkon? Ale žijeme přece v Česku a u nás nikdo chyby nedělá a vše se zametá pod koberec. Takže má majitel smolíka.
 (norm) (dance) (dance)

Nejen u nás se vše zametá pod koberec. Nesmíme zapomenout že "aktiváky" nejsou zrovna místní vynález a první aktivní hromosvody byly montovány z popudu cizích investorů a za asistence tuším tehdejšího IBP, možná se pletu, ale někde jsem měl schované jejich vyjádření a myslím, že to byl prvotně jen takový pokus, zda to bude fungovat a výjimka z pravidel.

Já osobně jsem přesvědčen, že z toho projektant i ten kdo napsal revizi (záměrně nepíšu revizní technik) vyjdou bez postihu. Investor zřejmě dostal na výběr a vybral místo ochrany před bleskem dodávku aktiváku. Pojišťovně to stačilo a tím i investorovi. Prostě dostal co chtěl a tak to má. Kdyby si objednal ochranu před bleskem dle platných norem, tak se teď může hádat. To platí u nás. Vzhledem k tomu, že je je příspěvek slovensky, může být aktivák i legální, takže by měl vzít normu, najít chyby a nechat to zaplatit realizační firmu.

No a osobní názor. Ten, kdo na louce postaví solární panely, naseká tam směs železa, panelů a kamer, si zaslouží blesk každý týden v pátek večer. Když vidím, jak se to staví na úrodném poli, čerti mě berou. Ne, majitelů solárních elektráren na poli, nebo louce, mě není líto. >:D

Ludvík Kubík:
Som z toho volajaký zmetěný: Původně jsem si myslel, že dotaz vznesla fyzická osoba, ale nyní nevylučuji možnost, že se táže společnost HTMAS s.r.o.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana