Je možné, že třífázový jistič se porouchá tak, že do bytu nejde jedna fáze?

<< < (3/4) > >>

Vít Rotrekl:
Ze starších jističů jsem tenhle problém řešil párkrát s jističi ITV. Z novjějších se toto občas objevuje u chráničů a jisitčů Bonega, osazených ve staveništních rozvaděčích, kde je ovšem drsné zacházení. Nicméně u Schracku, Eaton (Moellera) jsem tento problém neregistroval.

Milan Hudec:
Citace: Jiří Schwarz  13.05.2013, 16:27

Měli jsme ho doma asi 30 let.

To asi nebylo "montétem",  když to vydrželo tolik let...

Tos ho nemohl vyměnit dřív (dance) (dance) (dance)

Josef Nosek:
U jističů J1K byly uvnitř pájené spoje měkou pájkou, některé byly zapájené špatně. Při provozu docházelo někdy v těchto spojích k přerušení.

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  13.05.2013, 16:33

Tos ho nemohl vyměnit dřív (dance) (dance) (dance)

A proč, když fungoval? (dance)
Zlatej jistič. Když praskla žárovka, vypadl IJV6 a tenhle se "ani nehnul"
Dnes tam mám krásnej PL7 B25/3 a když praskne žárovka, někdy je "stejně rychlý" jako PL6 B6 na světelném okruhu    (zle)

Václav Třetí:
To je jednoduché vysvětlení, většina jističů z řad J1K a J7K měla charakteristik u odpovídající zhruba dnešnímu D - všechny, které měly v označení proudové hodnoty písmenko M. Jističe označené pouze proudovou hodnotou byly poněkud rychlejší, asi tak napůl cesty mezi dnešním B a C. Dnešnímu B se nejvíce blížily kusy s označením pouze tzv. čísly z posledních let výroby.

P.S. kol. Nosek má pravdu, jističe měly vývody na svorky pájené cínovou pájkou, ovšem poruchovost nebyla nijak častá.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana