Jaký je problém, když při sepnutí cvaká něco ve skříni stále dokola?
Lukas_:
Při spínání a vypínání levneho tarifu v pojistkové skříni neustále cvaká, ale tarif se nakonec přepnul.
Zavolaný elektrikář říkal, že problém je v relátku nahradil ho za stykač a po zapojení odkoužel, že stykač normálně sepnul a bojler se zapnul.
Bohužel ješte tu samou noc se pří zapnutí levného tarifu znovu ozývá neustále cvakání, ale bojler se ani nezapl, nevím zda i levný tarif nesepl. je to stará elektrik.
je možné, že je zas vadný stykač a nebo něco jiného?
Jiří Buben:
Jakým jističem je jištěna cívka stykače? To cvakání trvalo jak dlouho, po celou dobu nízkého tarifu?
Minulý týden jsem se setkal s podobnou závadou. Stykač při sepnutí najednou odskočil a zase měl snahu sepnout a to stále dokola v dost velké "kadenci". Při bližším pohledu do rozvaděče jsem zjistil že při tomto jevu se značně jiskří v jističi ze kterého je napájen stykač. Jistič byl vadný. Výměna jističe zjednala nápravu. Ale co mu bylo jsem ještě nezjistil Nebyl čas jej kuchnout.
Může to být ale i něco jiného. Nejlepší by bylo zavolat onoho elektrikáře a reklamovat. :)
EsoRimmer:
Elektroměr se přepne na NT/VT hned, nebo taky "cvaká" ?
Lukas_:
byl jsem nusem vypnout jistič, protože cvakaní bylo neúnosné, jinak na jističi je 10A a na tom stykači je 16A ..
Lukas_:
Citace: EsoRimmer 07.05.2013, 23:14
Elektroměr se přepne na NT/VT hned, nebo taky "cvaká" ?
elektroměr necvaká. cváká to v rozvodné skříni v prvním patře a v přízemí v rozvodné skříni to běží normalně
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana