Ako postupovať keď zváračka BEZ PP124.21 vyhadzuje istič?

<< < (2/4) > >>

ACEOF ACES:
Jistič B20A je v tomto případě při svařování přetěžován, pracuje na samé hranici vypnutí. Potom stačí málo, aby kdykoli vybavil.
Při zapnutí svářečky - proudový náraz.
Během svařování i po něm, než se jistič zotaví z přetížení.
Vlivem dalších zařízení, jejich příkon a spínání, potom je i hlavní jistič B25A málo.

Vodič PE nepřerušovat (ani pojistkou).

Rastooravec:
Rozumiem, ale minule som vyvaril celú flašu na 140A, kedy by mal byť max. prúd primáru okolo 21A a istič nezletel. Mne to pripadá ako tvrdý skrat, keď len tak zhodí aj 25A istič.

Keď teda PE neprerušovať, čo takto zapojiť zváračku cez prúdový chránič s reziduálnym prúdom 30mA? Totižto v tej vetve, kde je zváračka, sa nenachádza prúd. chránič. Keby nastal skrat L - PE, tak chránič vybaví, je tak? Pomôže mi to pri ďalšej diagnostike.

Ešte jedna otázka, keďže "CO" potrebujem, čo takto nahradiť trafákovú indukčnú záťaž za dobre navrhnutý spínaný zdroj? Invertor pre MMA prevádzkujem úspešne, problémy s ističom nevznikajú.

EDIT: myslím, že toto je fórum na úrovni, ale podotknem predsa len - nemal by istiť vydržať dlhodobé preťaženie? Teda ak prúd primáru je 21A na max. stupni, tak minimálne dve hodiny by istič zleteť nemal. A keby zletel, musel by chladnúť, aby som ho nahodil. Kdežto ja ho nahodím prakticky hneď a ostane, teda myslím, že ho vyhadzuje cievka, tvrdý skrat.
Najhoršie na tom je, že nerobí to stále. Raz vyvarím všetko a žiadny problém, ešte aj kompresor sem tam nahodí, keď sa robí (3kW motor, 400V) a nič. Inokedy na najnižšom stupni to urobí hneď. A nie je to pravidelné, ja už mám aparát cez 3 roky a niekedy je aj pol roka pokoj. Tam šaškuje niečo iné. Niečo sa opre. Požičiam si ešte ten megmet, budeme múdrejší.

David Hruda:
>co kromě svářečky a kompresoru je na tom okruhu napojeno?

Rastooravec:
Dielňa. ALe kompresor býva odstavený, málokedy používam a zváram a pri zváraní tu väčšinou hrá rádio a toť vše. Navečer tu svieti 2x58W lineárka alebo 70W ortuťovka, ale večer to neurobilo ani raz. Inak také maličkosti. Chladničky, pračky ani nijaké také žrúty na okruhu nie sú. Ozaj výnimočne nabíjačka na telefón, popr. aku uťahovačku.

Konkrétne minule som varil vonku a cez deň, takže všetko ostatné bolo vypnuté, iba COčka. A čítač v režime stanby (vyhrievanie kmitočtového normálu, spotreba 2W).
V tom istom čase v dome chladnička, ale tá je istená zvlášť, keby to spôsobil prúdový náraz napr. pri tej chladničke, tak by zletela 25ka pri elektromery, ale mne letí vždy aj 20-ka, kde je CO. A aby som nezabudol, zletí mi aj 20ka Bčko na trojfázové zásuvky, kde je IBA CO, takže ani to rádio ani nič.

ACEOF ACES:
Ve vašem případě se při svařování pohybujete v oblasti přetěžování použitých jističů.
Tam pak je znát každý vliv např. teplota, poloha, spínání, zakolísání v síti a další.
Samozřejmě není vyloučena závada svařovacího zařízení, vzhledem k zásahům, které na něm byly provedeny.
Jestliže nechcete měnit jističe, pak je vhodné se vrátit k třífázovému svařovacímu zařízení s podobným příkonem, jističe pak nebudou tolik zatěžovány.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana