Jaký odběr elektřiny je u nabíječky na e-cigarety, mobilu, notebooku ...?

<< < (2/6) > >>

David Hruda:
Citace: Martina Martinů  11.04.2013, 20:31

Dobrý večer,konkrétně u té plasmy je psané myslím kolem 250kW?

250kW, to je teda slušná TV.  :D
To asi čtete špatně, mohlo by tam být 250W.

Citace: Martina Martinů  11.04.2013, 20:31

Ale ještě jsme právě loni pořídili ty e-cigarety a u nich ani ta spotřeba není napsána,jen na těch nabíječkách je psané třeba 420mAh nebo 200mAh a tak

Jste si jistá, že je tam to h?

Martina Martinů:
Jé Davide,teď jsem znovu koukala a máte pravdu,to h tam není :-)
Takže nabíječky si díky vám přepočítám,moc moc díky vám :-)

U té tv,je také možné,že se pletu,dívala jsem se na to před 3dny a až dnes jsem našla vaše stránky,kde bych se mohla zeptat,takže asi máte opět pravdu vy :-)
A nevíte tedy jestli u té tv je to za hodinu nebo za jak dlouho,abych si to tedy mohla taky spočítat?
A je to asi hodně,že?

Martina

David Hruda:
U plazmy by se měla udávat max. spotřeba, u té vaší by to mohlo být těch 250W. Průměrná bude cca poloviční (pokud tam nebude ten sníh...),  tzn. cca 130W. Jestli se díváte 10 hodin denně- 1300Wh=1,3,kW.
OK?

Martina Martinů:
Jo jo Davide,toto mi stačí,že je to tedy udávaná spotřeba za hodinu :-)

A ještě mám dotaz k těm nabíječkám, odebírá mi proud ta hodnota,která je psaná u output nebo input? U toho out je to vyšší a někde je to uvedený třeba 5V.

Asi pro mě platí to z toho in,že? A případně si pak mám převést jednotky,že?

To stejné asi bude i u nabíječky na notebook,že to bude udávané za hodinu ta hodnota na ní.

Moc díky za pomoc. M.

milan b.:
Nabíječka je transformátor, tak se počítá při spotřebě elektřiny sekundarní strana out, to je výstup při 5V bude spotřeba nabíječky cca 5 W za hodinu při plném zatížení...... . u notebuku to samé out,     .....in, není podstatné při spotřebě el. energeie(se nepočítá) :  obecně in= je vstup nabíječky, out=výstup nabíječky ,  ten out určuje spotřebu el. energie, jak u televizí, nabíječek, notebook, prakticky všeho co má v sobě transformátor.   

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana