Jak vyřešit hromosvod na plechové střeše s vyhříváním okapů?

<< < (9/17) > >>

Lukáš Rotrekl:
Reakce na p. Blaťáka:

Připojit k jímací soustavě a považovat co se týká potenciálu za její náhodnou součást a dodržet "s" od  všeho ostatního.... Ale myslím že je to zbytečné, že stačí dodržet ono "s" a za spojení považovat izolaci na kabelu v okapu, i když netvrdím, že to někdo z kolegů nevyvrátí.

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec  31.03.2013, 16:57

Tak znovu: topný kabel jsem ukončil pod okapem vývodkou, která se prostě přes zimu spojí pomocí cca.5m ohebného kabelu se zásuvkou.

Jo, to by šlo, ale kdo tam poleze, já osobně bych to zapomněl, a když nezapomněl tak určitě riskl. Však nám tu neuhodilo že ani děda nepamatuje. :D

Lukáš Rotrekl:
Ale jo, ale ono to nemusí být ve vzduchu, může to být v půdě, ...... To ale odtud nevyřešíme.... ..

Radim Blaťák:
Ještě to musím upřesnit:

Topné kabely jsou již v okapech instalovány. Jsou po celé délce okapů, i ve svodech.
NAPKITem jsou napojeny na napájecí vodiče, které vedou někde v konstrukci střechy na půdu. Tam je vše spojené v rozbočné krabici. Ta je napojena na přívod CYKY-J 3x2,5.

Momentálně se na RD řeší dodatečné zbudování hromosvodu. Při tom jsem narazil na dané problémy.

Radim Blaťák:
Já bych to vyhřívání okapů prostě zrušil, bo je to stejně podle mě na RD k ...

Bohužel o tom nechce majitel ani slyšet, protože do toho investoval ty tisíce, tak to přece teď nevyhodí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana