Jak vyřešit hromosvod na plechové střeše s vyhříváním okapů?

<< < (4/17) > >>

Jan Alin:
Tak to jsem zvědav jak tohle dopadne  :D. Podle mně z toho vznikne buď muničák, nebo vyhraje rozum.
Na druhou stranu, byl tady kdysi nápad na dobročinné společné akce, které by ukazovaly, jak se má co dělat správně. Tohle by bylo jedno z témat, kde by se kolektiv znalých mohl pěkně vyřádit a mělo by to smysl. Osobně si oddálený hromosvod okolo plechové střechy s anténou a vyhříváním okapů nedovedu představit a už vůbec netuším, jak by mě to zbavilo svodičů přepětí na vstupech instalace do objektu, ale třeba bych byl překvapen, nebylo by to poprvé co bych si opravil názor na problém po vysvětlení zkušenějších.

Lukáš Rotrekl:
Jak by jste si představoval vítězství rozumu?

Milan Hudec:
Sice to není búhví jak technické, ale vyhřívání jsem vyřešil v jednom případě oddělitelným přívodem, v zimě obvykle nejsou bouřky

Lukáš Rotrekl:
Taky mě to napadlo, ale je to spoléhání na ukázněnost provozovatele. Nicméně, pokud by se mu to proti podpisu dalo, že před bouřkou to musí odpojit, tak by asi byli hromosvodář i revizák kryti....

Radim Blaťák:
Tak to mě taky. Zatím nemám řešení. Pokusím se najít nějakou cestu pro separatní uložení CY z půdy k HOP. Ale asi s tím narazím.
Z tou anténou pod plechovou střechou nevím, snad to klapne. Je přímím pohledem asi 2 km daleko. Uvidím. Alespoň jedné věci by se ulevilo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana