Lze provést kvalitní spoj AL+CU pod omítku?
Jirka Š. Svejkovský:
Trošku odbočím, máte zkušenost s pájecími smršťovacími spojkami? Ta v příloze má obj. č. 736360.
Oldřich Morávek:
Na měď jsme je používali ke vší spokojenosti.
Zdenek Hejčl:
Na měřící kabely perfektní..... :)
Petr Pavlíček 1:
Citace: Martin Kurka 13.03.2013, 07:31
Chybné použití lisovacích trubiček pro slaněné vodiče na plné vodiče je práce typu Franto podrž to, já nám jdu zatím vyzvednout výplatu...
Se mi vybavila jedna historka - Mám bohužel jednoho kolegu, který šel takhle jednou na opravu. V provozu přeštípnutý přívodní kabel 5x1,5 lícna na MOBILNÍ hydraulické nůžk. Nic neobvyklého, on kabel vyměnil a nůžky stříhaly vesele dál. Samozřejmě po nějakém krátkém čase přestaly nůžky fungovat. Tentokrát se obsluha dovolala mě. Když jsem přišel na místo činu, musel jsem se zamyslet zda sním či bdím. On tam dal místo H05VV-F kabel CYKY-J a protože vyděl, že ten kabel co tam byl původně, měl nalisované dutinky, tak je tam taky nalisoval. Samozřejmě kabel byl přežvýkaný, protože s těma nůžkama furt šoupou. Ale jeden konec toho kabelu s dutinkama jsem si schoval na památku.
Citace: Jirka Š. Svejkovský 13.03.2013, 21:43
Trošku odbočím, máte zkušenost s pájecími smršťovacími spojkami? Ta v příloze má obj. č. 736360.
Mám je v šuplíku, ale já je buďto neumím používat, nebo stojí za prt. Už z principu kdybych měl cín dostatečně roztavit tak smršt. bužírka shoří v opačném případě mi spoj nedrží.
Takže jsem je nikdy nikde neaplikoval.
Vít Rotrekl:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 13.03.2013, 21:43
Jeden známý co dělá všechnoelektri káře u stavební firmy z dost velkým vozovým parkem, takovéhle spojky používá na opravu vodičů na autech, případně na nějakých pracovních strojích. A říká, že to funguje spolehlivě. Já osobně jsem to v ruce ještě neměl.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana