Lze provést kvalitní spoj AL+CU pod omítku?
Maroš Klein:
Citace: Petrpavlicek1 10.03.2013, 19:33
Pročetl jsem diskuse, ale odpovědi jsem se nedočetl.
Niečo je aj tu.
http://elektrika.cz/data/clanky/spravne-spojovani-medi-a-hliniku
Milan Hudec:
To Svejkovský, máte pravdu, ale pasta také díky drobným vodivým částečkám slouží jako vodivý tmel, kde vidím problémek jednak na jejím povrchu, kde částečky nebudou při průchodu proudu stabilní a jednak když svorku popatĺám tak snížím izolaci mezi různými svorkami
Jirka Š. Svejkovský:
O vodivých částečkách jsem neslyšel. Já žil v domnění, že má pouze bránit korozi povrchu styčných ploch.
Pavel Horský:
Tak se mi opět zdá, že vaše rozpitvávání je celkem zbytečné. Při 6A jištění bych se ničeho nebál. Prostě metoda WAGOvka + pasta a nebo klasika věneček a to vše v KU68.
Proč se zabývat nějakými částečkami? Jste staří praktici, tak snad víte, že není třeba z komára dělat velblouda. Běžné výše popisované řešení majitele přežije, stejně jako jeho děti.
Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský 11.03.2013, 16:51
Tak se mi opět zdá, že vaše rozpitvávání je celkem zbytečné. Při 6A jištění bych se ničeho nebál. Prostě metoda WAGOvka + pasta a nebo klasika věneček a to vše v KU68.
Proč se zabývat nějakými částečkami? Jste staří praktici, tak snad víte, že není třeba z komára dělat velblouda. Běžné výše popisované řešení majitele přežije, stejně jako jeho děti.
Už mlčim.
Na druhou stranu jistě neuškodí, když si i "starý praktik elektrikář" něco málo zopákne z chemie (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana