Máte tip na indukční desku pro 1f obvod s jištěním 20A?
Outlier:
Ano, samozřejme 3f jsou lepší, ale udělat je do paneláku není taková sranda, je to investice navíc kolem 15 tis. jen za věci mimo byt a je s tím plno problémů - na chodbě např. musíte mít vlastní skříňku, protože 3f hodiny se tam nevejdou atd., což se sousedům nemusí líbit. Dělat to jen kvůli varné desce je asi blbost.
Vodič od desky je nový Cu 4mm, stejně tak je nový přívod z chodby do bytu atd. Na desku bude samostatný jistič 20A, celý byt pak 25A.
Slyšel jsem, že jsou nějaké indukční varné desky s omezovačem výkonu, je to pravda?
Dvouplotýnková by mohla být řešení, mě by se nejvíc líbila tříplotýnková. A existují i desky kombinující plyn a indukci (2+2), což mi přijde celkem zajímavé, ale jsou taky dost drahé.
Ivan Polínek:
Tak třeba AEG HK634150XB, při jednofázovém napájení dojde při zvyšování výkonu druhé plotýnky k omezování první.
Při zahájení vaření se musí počítat s omezením odběru domácnosti.
Outlier:
Tahle AEG ale má dvě indukční a dvě tepelné.
Josef Martinec:
Nedoporučuji Elektrolux, i přes ujištění dodavatele a servisu výrobce, že jede čtyř plotýnka na jednu fázi se mi to nepodařilo rozchodit. Jakmile se odběr začne blížit 3000W vyhlásí ta potvora chybějící fázi a a vyžaduje vypnutí na cca 3 minuty, aby se chybová hláška vynulovala. Při následném kontaktování servisu výrobce mi bylo sděleno, že to je normální stav a je nutné dovést druhou fázi (kabel bych tam na to měl, ale přípojka je jen 1fázová).
Outlier:
A máte někdo zkušenosti s indukčními deskami od Mory? Tam jsem v návodu našel, že by tam mělo být možné zapnout omezovač na 16A. Ale zajímalo by mě, jestli to dobře funguje v praxi.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana