Mohu použít místo původního hliníkového měděný CYKY stejného průřez?

<< < (4/5) > >>

Hugo K.:
Nedávno jsem si na této diskuzi udělal takovou malou anketu, jak jste na tom s instalací u vás doma.
Z odpovědí mi vyšlo,že asi tak třetina zastánců bezchybných řešení dle současných požadavků by ten přechod na 4 Cu dráty u sebe tolerovala.  (dance) (dance)

petr valeš:
 (poklona)  všem za názory a příspěvky,budu to řešit s elektrikářem a nejspíš natáhnu z rozvaděče nový přívod..

Lukáš Malík:
Citace: Hugo K.  13.02.2013, 16:32

Nedávno jsem si na této diskuzi udělal takovou malou anketu, jak jste na tom s instalací u vás doma.
Z odpovědí mi vyšlo,že asi tak třetina zastánců bezchybných řešení dle současných požadavků by ten přechod na 4 Cu dráty u sebe tolerovala.  (dance) (dance)

No to ani omylem. Nebo možná jak kdo asi.

Lukáš Malík:
Citace: Petr 1  12.02.2013, 20:17

Provádím rekonstrukci bytu v řadovém domku a tedy i rozvodu elektřiny.
Dům je postaven v 70 letech.
Z rozvaděče je vyveden 4 vodičový kabel hliníkový 400V původně na sporák (prý se tomu řikalo sporáková kombinace).
Jištěný je jističem 15A.

Vemte to pěkně od podlahy (ne Přemka  ;D) a začněte od rekonstrukce rozvaděče a z něj pěkně nové okruhy pro jednotlivé prvky (var. deska, trouba, linka apod...),  chránič/e nevyjímaje  ;)
Beztak podle toho,jak píšete 15A jistič tam máte ještě staré IJV...a do toho hliník 4-drát - no to mě někdy čerti berou z této kombinace, co se kolikrát vidí.

Milan Hudec:
Citace: Hugo K.  13.02.2013, 16:32

Správný lékař také zapíjí medikament rumem, ale musí přesně vědět u kterého si to může dovolit :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana