Mohu použít místo původního hliníkového měděný CYKY stejného průřez?
Hugo K.:
Nedávno jsem si na této diskuzi udělal takovou malou anketu, jak jste na tom s instalací u vás doma.
Z odpovědí mi vyšlo,že asi tak třetina zastánců bezchybných řešení dle současných požadavků by ten přechod na 4 Cu dráty u sebe tolerovala. (dance) (dance)
petr valeš:
(poklona) všem za názory a příspěvky,budu to řešit s elektrikářem a nejspíš natáhnu z rozvaděče nový přívod..
Lukáš Malík:
Citace: Hugo K. 13.02.2013, 16:32
Nedávno jsem si na této diskuzi udělal takovou malou anketu, jak jste na tom s instalací u vás doma.
Z odpovědí mi vyšlo,že asi tak třetina zastánců bezchybných řešení dle současných požadavků by ten přechod na 4 Cu dráty u sebe tolerovala. (dance) (dance)
No to ani omylem. Nebo možná jak kdo asi.
Lukáš Malík:
Citace: Petr 1 12.02.2013, 20:17
Provádím rekonstrukci bytu v řadovém domku a tedy i rozvodu elektřiny.
Dům je postaven v 70 letech.
Z rozvaděče je vyveden 4 vodičový kabel hliníkový 400V původně na sporák (prý se tomu řikalo sporáková kombinace).
Jištěný je jističem 15A.
Vemte to pěkně od podlahy (ne Přemka ;D) a začněte od rekonstrukce rozvaděče a z něj pěkně nové okruhy pro jednotlivé prvky (var. deska, trouba, linka apod...), chránič/e nevyjímaje ;)
Beztak podle toho,jak píšete 15A jistič tam máte ještě staré IJV...a do toho hliník 4-drát - no to mě někdy čerti berou z této kombinace, co se kolikrát vidí.
Milan Hudec:
Citace: Hugo K. 13.02.2013, 16:32
Správný lékař také zapíjí medikament rumem, ale musí přesně vědět u kterého si to může dovolit :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana