Aky pouzit prierez vodica od RE do domu?
Jaroslav Hasala:
Návrhy a montáže elektroinstala cí jsou poměrně komplexním oborem, je nutnu brát v úvahu celou řadu okolností.
Nicméně i v tomto oboru platí určité standardy, které vyhovují většině situací.
Přívodní kabel od elektroměrovéh o rozvaděče k podružné rozvodnici v RD je podle mého soudu poměrně dobrým příkladem.
Co se týká projektu, kde je napsán přívodní kabel CYKY 4Bx ... , s tím už jsem se také setkal, u developerských staveb, kde byl jeden "univerzální" projekt pro všechny RD určitého typu. Přívodní kabel se posiloval v případě elektrického vytápění.
O kvalitě těchto projektů se snad nemusím dlouze rozepisovat, slušně řečeno, byly velmi stručné.
Jan Hor:
Citace: Ján Garaj 14.02.2013, 08:38
Myslím, že sa tu hádame o ničom. Pán dotazovateľ má ukázať aspoň časť projektu. To požadoval pán Horský a ja som na to upozornil niekoľkokrát. To ostatné sú následky, ktoré vznikli aj z toho, že pôvodný dotazovateľ mlčí alebo sa skrýva za iný pseudonym. Nemalo by to tak byť. Pán Hor, Vaše mínusky sú Vaše a moje sú moje a trochu ma trápia tie moje. Lebo ich dostávam od anonymného hodnotiteľa. Nemám rád anonymov. To je už asi všetko.
No vidíte a mě ty moje minusy netrápí vůbec. Naopak. Když vezmu v potaz v jaké souvislosti jsem je dostal, jsou pro mě jednoznačně odměnou a zároveň jsem si během krátké chvíle stačil udělat obrázek o zdejších diskutujících.
Roman Koys:
Projekt je robeny pre stavebne povolenie (nie je to realizacny projekt), preto tam nie su vsetky udaje. Ak bude zaujem, mozem kusok zo schemy odfotit a umiestnit tu (pre neveriacich).
Šipeky Michal:
Citace: otazka 14.02.2013, 12:05
Projekt je robeny pre stavebne povolenie (nie je to realizacny projekt), preto tam nie su vsetky udaje. Ak bude zaujem, mozem kusok zo schemy odfotit a umiestnit tu (pre neveriacich).
Platí to, čo často aj pri iných diskusiách a iných weboch. Pre relevantnú a kvalifikovanú odpoveď ste neuviedol dostatok informácií. Projekt máte aký máte a dotvárať ho na webe je také..... (zle)
Odpoveď by sa možno dala azda iba vyveštiť alebo sa o tom dá filozofovať. Radili vám tu 4x10. Asi to bude dobré, povedzme na 95%. Radili vám aj pridať 3x1,5 na ovládanie - keby dačo v budúcnosti. Dobrý nápad v každom prípade. Ale možno by bolo lepšie 4x16 lebo sa uvažuje nad niečím výnimočným alebo sú nejaké špeciálne okolnosti o ktorých ste napísal alebo nepovažoval za podstatné. Povedzme na 99,9% bude 4x16 dobré a aj patrične drahšie. Pri malých nárokoch a dobrých podmienkach stačilo teoreticky aj 4x6 za menej peňazí.
Ak idete stavať, dajte sa dokopy s patričným odborníkom a podebatujte. Pri rozhovore vám poradí lepšie ako diskusia na webe, lebo sa vás ihneď opýta na všetko podstatné.
Šnajdr Josef:
No tak to je pro laika docela zmatečné, jeden slovenský odborník nadává na použití kabelu 4x... a druhý zde radí 4x6mm2 (zle).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana