Co dělat, když se v návodu k ledničce píše: Přívodní kabel se nesmí prodlužovat?
Jiří Kubík:
Citace: Fuk Tomáš 11.02.2013, 18:44
Jistič v instalaci jistí tu instalaci, ne to co je do zásuvky zapojeno.
Tak na tohle se mnne pokusil nachytat jeden člen zkušební komise v dobách, kdy se prováděly
ústní zkoušky vyhl. 50.
Správné podle něho bylo, že prodlužovací kabel se stává součástí el. instalace jističem jištěné.
Milan Hudec:
Citace: Jiří Kubík 11.02.2013, 19:05
Správné podle něho bylo, že prodlužovací kabel se stává součástí el. instalace jističem jištěné.
Ale notak, jak má projektant pevné instalace dopředu "čuchat", jakouže prodlužku si tam zapojíte, něco málo se snad dá odhadnout se zmatečné normy na pohyblivé přívody, ale ještě jsem neviděl projekt, kde by výpočet úbytku napětí, případně smyčky počítal s 50m prodlužky 3x1,5 k pevné instalaci navíc :)
Jiří Kubík:
Jak jsem nakoupil, tak prodávám.
U zkoušky jsem prošel.
Zajímavé - budu si muset sehnat tu zmatečnou normu na pohyblivé přívody.
:)
Jiří Kubík:
Citace: Milan Hudec 11.02.2013, 19:22
... ještě jsem neviděl projekt, kde by výpočet úbytku napětí, případně smyčky počítal s 50m prodlužky 3x1,5 k pevné instalaci navíc :)
A na to měl argument, že lze použít jenom takovou prodlužku, která zaručí aby odpor smyčky a úbytek napětí byl dodržen.
Milan Hudec:
Citace: Jiří Kubík 11.02.2013, 19:54
Jak jsem nakoupil, tak prodávám.
U zkoušky jsem prošel.
Zajímavé - budu si muset sehnat tu zmatečnou normu na pohyblivé přívody.
Tu raději nechte u ledu, nebo se z těch blábolů zblázníte (dance) (dance) (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana