Jak široký má být kabelový výkop?
Jiří Schwarz:
Citace: Josef Dolejšek 08.02.2013, 11:17
Takže se zeptám jinak.
Už někdo z vás viděl výkop pro jeden kabel ručně kopaný o hloubce 80 cm, který by byl 80 cm široký?
S tak širokou lopatou by nikdo nedělal, ručně se kope na "šířku lopaty", ta se někdy ještě lehce zmenší, takže i ta fólie se tam musí nějak "našlapat"...
To bylo "radosti", když si pan projektant zjistil, že je v místě plánovaného výkopu v části trasy navážka plná kamení a nedefinovateln ého odpadu, tak naplánoval, že se to vykope, podsype a vyrovná pískem, na to se postaví cihly, mezi ně se uloží kabel, pískem se to zasype podle těch cihel a další cihlou přikryje... Cihly byly "delší" než měly široké lopaty
Oldřich Morávek:
Teď už nezbývá nic jiného, než prezentovat své podklady směrem k realizační firmě a tím přesunout nadávky z hlavy projektantské na investorskou.
Pavel Horský:
Citace: Josef Dolejšek 08.02.2013, 11:53
Já to mám od toho investora písemně, takže jsem s klidným srdcem překreslil výkres a přepočítal rozpočet.
Jen bych nechtěl být na stavbě až tam dorazí realizační firma. Těch nadávek projektantovi do blbců! A co teprve, jestli se dozvědí, že vlastním i kulaté autorizační razítko!
Zcela jistě bych si pro vás zajel, vyfasoval byste lopatu a výkop vykopal.
Martin Hroudný:
Realizační firma vám jen zatleská, pochybuji, že by si stěžovala na takový projekt, protože ta si samozřejmě naúčtuje těch 80cm šířku výkopu - ale v reálu bude výkop místy třebas jen 50cm.
Hloubky a šířky všelijakých výkopů jsou oblíbenými položkami v projektech, kam lze schovat vatu, hodně vaty.
Ján Garaj:
Citace: Martin Hroudný 08.02.2013, 13:13
Realizační firma vám jen zatleská, pochybuji, že by si stěžovala na takový projekt, protože ta si samozřejmě naúčtuje těch 80cm šířku výkopu - ale v reálu bude výkop místy třebas jen 50cm.
V tomto máte pravdu, boli by hlupáci aby to vykrikovali. Dobrý investor si to ale má ustrážiť.
Môžem potvrdiť opäť konflikt, keď parta vykopala ryhu šírka 20 cm (mala byť 35) mám to ofotené, len tak mimochodom nechceli pokladať do tej nimi vykopanej ryhy plastové žľaby, tak sme to išli zhodnotiť a zistili sme prečo. Žľab má dľžku 2000mm t.j.dva metre. Keďže tak rovnú ryhu nedokázali pri tej šírke vykopať, uplietli na seba bič. Jednoducho som to dal dorobiť , rozšíriť ryhu a položiť žlaby, inej parte a títo fešáci sú už druhý mesiac doma a bez výplaty. Nie som žiadny zaopatrovací ústav. To, že mi ich parťák hodil lopatu do rýhy s tým, aby som si to dorobil sám, to som tu už na inom vlákne písal. Foto môžem poskytnúť aj na pracáku.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana