Mám po dokončení SOUE školy i vyhlášku 50?
Jakub Sedláček:
To: František Janeček
Takhle jsem to myslel, ale špatně jsem to formuloval ;D
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Kelbich 04.02.2013, 18:52
Tak na to jsem ještě nenarazil. Vždy jsem tam našel jako podmínky jen vzdělání a praxi. Můžete uvést, kde je to napsáno ?
Ono to dnes v podstatě je jedno, protože když je někdo vyučený, mělo by mu být 18 let, ale když začínala "50-ka", byly s tím nějaké legislativní problémy, protože některé ročníky vycházely z 8. třídy a tak jim v den vyučení nemuselo být 18 let.
Jan Lojkásek:
Po ukončení odborného elektrotechnic kého vzdělání bohužel nemáte žádnou odbornou způsobilost. Odbornou způsobilost, kterou jste případně získal v průběhu odborného vzdělávání, vám platila pouze na území školy pro činnost v laboratořích, dílnách apod.
Vyhláška č. 50/1978 Sb. v § 5 stanoví jako podmínky pro získání tohoto stupně odborné způsobilosti ukončené odborné vzdělání a zaškolení, přičemž obsah a délku zaškolení stanoví organizace... (nejlépe svým vnitropodnikov ým předpisem).
Protože dnes je situace jiná než v době, kdy uvedená vyhláška vznikla, naše firma uznává uchazečům o odbornou způsobilost dle § 5 (čerstvým absolventům) - pokud jim odborné zaškolení nepotvrdí jejich zaměstnavatel - délku odborného zaškolení v řádu měsíců (tak jsme to dělali v našich firmách i před rokem 1990).
Jen připomínám, že odborné zaškolení, potažmo odborná praxe se počítá až po ukončení odborného vzdělání a nikoliv v jeho průběhu.
Jan Lojkásek
František Šohajda:
Citace
Jen připomínám, že odborné zaškolení, potažmo odborná praxe se počítá až po ukončení odborného vzdělání a nikoliv v jeho průběhu.
Jan Lojkásek
Samozdřejmě, ale to je jen zbožné přání...
Kluk co dostane výuční list, bez 50 Vyhl. je v praxi neupotřebiteln ý !
A tím pádem ani praxi podle vyhlýšky na par.5 nikdy mět nebude!!
To je realita, ne psaný zákon!!
Musíme stát na zemi obouma nohama!
Miroslav Minařík:
Tento odkaz je trošku informačně výživnější!
http://zdroje.elektrika.cz/book/vyhlaska-501978-sb/
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana