V jaké vzdálenosti od kohoutku bez umyvadla mohu umístit zásuvky?
zerotest:
To:Petrpavlicek1 Posláno: Dnes v 10:48
Jestliže se vaše myšlení ubírá směrem dle vašeho druhého odstavce, tak to je špatné. Debata o tom co by kdyby je ta správná a měl byste dojít k protokolu o určení vnějších vlivů nebo určení provozování těch zařízení.
Až určíte funkci, provozní stavy… použití vody i napájení elektrického zařízení, tak se dá blíže určit, jestli je nebo není vhodné vaše rozmístění. Osobně se domnívám, že není moc vhodné. Například svislá šňůra bude procházet v prostoru baterie a připojených zařízení na vodovod…
Juraj Hámorský:
Kolega ma predbehol s tou šnúrou :) Máte nejaký dôvod, aby ste umiestnili zásuvky čo najbližšie nad zvislou primakou tvorenú vod. batériou?
Viete v skutočnosti by ste mohli inštalovať zásuvky aj zprava aj zľava od vod baterie. a ak je medzi studenou a teplou miesto pre jednu zásuvku tak aj takto (ak nepoužijem viacnásobný rámik). To už sám uznate, že vtedy silou mocou chcem dodržať nejaké pravidlo, len aby som ho dodržal. Bezpečnosť je druhorada.
prihláňam sa k riešeniu kol. Horského, posunuť ich trošku ďalej. A pretože to asi riešite v nejakej dielni, alebo kotolni uvažoval by som aj nad IP44, ale na to ste sa nepýtal :)
Petr Pavlíček 1:
Citace: zerotest 30.01.2013, 12:17
Jestliže se vaše myšlení ubírá směrem dle vašeho druhého odstavce, tak to je špatné. Debata o tom co by kdyby je ta správná a měl byste dojít k protokolu o určení vnějších vlivů...
To "co by kdyby" patřilo k tomu hypotetickému umyvadlu, jinak samozřejmě chápu nutnost posuzovat okolní vlivy a způsob využívání zařízení.
Citace: Juraj Hámorský 30.01.2013, 12:28
Máte nejaký dôvod, aby ste umiestnili zásuvky čo najbližšie nad zvislou primakou tvorenú vod. batériou?
Ano, ono vlastně toto "zásuvkové hnízdo" bude obsahovat hlavně vypínače, zásuvka bude jen jedna a dám ji co nejdále od vody. Samozřejmě chci umístit vypínače co nejblíže k vratum, jinak by postrádaly smysl.
Je mi jasné, že nikdo nenapíše jednoznačné ano, bez ohledání přímo na místě, ale každý má na věc nějaký pohled a protože tohle konkrétně normy neřeší tak se nemám čeho řídit a zajímají mě názory ostatních kolegů.
IM:
Citace: zerotest 30.01.2013, 12:17
Například svislá šňůra bude procházet v prostoru baterie a připojených zařízení na vodovod…
U šňůry, tj. pohyblivého přívodu, lze definovat nějakou pevnou polohu? :o
Jiří Schwarz:
Jestliže tu padlo něco o "normách", jaké normy jste uvažovali?
Já znám "umývací prostor" z normu ČSN 33 2130, ed.2, ale v bodu 1 je v Rozsahu normy napsáno, že platí pro bytovou a občanskou výstavbu...
Já si podle zadání dotazu nejsem jist, zda nebo v jakém rozsahu tuto normu aplikovat na daný konkrétní případ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana