Zvýší se spotřeba na elektroměru vyndáním odrušovacího kondenzátoru na tepovači?

<< < (2/3) > >>

Šipeky Michal:
Potrebujete vedieť presnú kapacitu toho odrušovacieho kondenzátora ktorý spomínate. Kým ju neviete, tak sa podľa môjho názoru ďalej nepohnete. S účinníkom to nemá nič spoločné.

STANDA.SMOLIK:
Ano,potřebuji přesnou kapacitu kondenzátoru,je mi to jasné. Ale na kondenzátoru nebylo ani písmenko.
Výrobcem je TESLA. A typ taky zjistím,protože je dole v garáži. Aspoň podle toho typu výrobku by se dalo někde vyčíst,co je v tom za kondenzátor. Jinak starej prasklý kondenzátor je už vyhozený a stejně by se nedal proměřit a za další si už ani nepamatuji jak   ??

Ale zajímalo by mne tedy,když už jsem u toho účiníku,spotřebiče a elektroměru,jak to mezi nimi vůbec je.

Kdy dosáhnu účiníku 1,0 ?
A kdy 0,5 ?
Myšleno čistě teoreticky.

Jiří Mudra:
Citace: STANDA.SMOLIK  29.01.2013, 15:34

Jinak starej prasklý kondenzátor je už vyhozený a stejně by se nedal proměřit a za další si už ani nepamatuji jak   ?

Pokud kondenzátor byl spálený, že vyhazoval jištění, pravděpodobně by byl již neměřitelný. Každopádně opsat si hodnoty a označení je nejlepší metody shánění náhrady (ale to jako zkušený údržbář jistě znáte)

STANDA.SMOLIK:
Ano znám,znám  ;)
Kdysi dávno jsem viděl kondenzátor s kovovým tělem a v tomto  těle byl přímo vyrytý typ kondenzátoru.
Jenže tady na umělohmotným,jak jsem již psal ani písmenko. Buď to Tesla neoznačovala z důvodů případných kopií a nebo byl nápis na umělém těle hodně nekvalitní.

Filip Dobiáš:
Nemá váš kondenzátor tři nebo pět vývodů? Pak by to mohl být typ TC255 nebo TC259.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana