Jakým zpusobem se provádí společné pospojování při výměně vodovodních trubek z kovových na plastové?
Zdeněk Novák:
To Belaň:
Toto není moje dílo a rozhodně nemlžím,pouze se snažím získat informace,abych mohl dát vše do pořádku.Také se pohybuji v oboru,jsem slaboproudar,ale rozhodně bych se nepouštěl do rekontrukce domovní elektroinstala ce.Nikdy by mě to ani nenapadlo.Jen jsem doufal,že upravit instalaci v koupelně zvládnu sám,jsou tam dvě zásuvky,jedna na běžný provoz a jedna na snížený tarif pro pračku,jedno světlo,které se zapíná z chodby,žádný jiný spotřebič tam není a nebude.Zóny zůstanou zachovány,vše je v mědi a doufal jsem,že i bezpečné, jak vidím není.
To Fasulis:Zaměnit 100mA chranič za 30mA lze,ale bude opět chránit celý dům,samostatné vedení do koupelny není,muselo by se opět sekat a to značně.Občas při bouřce vypadavá i 100mA chránič a nijak zvlášť mi to nevadí,30mA by vypadával asi ještě častěji.
Georgis Fasulis:
To Beláň: (poklona) za opravu, máte pravdu. Měl jsem spíš říci, že nejen pro koupelnu je nařízeno 30mA, jako např. zásuvky venku, ochrana doplňková živých částí, staveništní rpozváděč, atd...
Georgis Fasulis:
To Novák: tomu nerozumím, že samostatné vedení není do koupelny vedeno. Leda, že máte na mysli, že zásuvka v koupelně je na společném okruhu i s jinými zásuvkami - v tom případě nevidím důvod nedoplnit tento okruh o chránič 30mA. Jeden zás. okruh přece není celý dům? Problém sekání by nastal jen v případě, že máte rozvody v TNC, ale to pak nemůže být staré jen 3 roky - v opačném případě by to od těch, co to dělali, byl diletantismus nejvyššího stupně! A pokud jste za to platil, chtěl bych to, být vámi, bezplatně předělat dle platných ČSN.
Zdeněk Novák:
Ano měl jsem na mysli,že zasuvka je na společném okruhu i s jinými zasuvkámi.Sous tava je TN-S.Samozřejmě,že jsem za to platil a ne malý
peníz:-(((
Jaroslav Hasala:
Jen tak mimochodem, je možné použít chrániče typu "G", ty by za bouřky vypadávat neměly.
Co se týká jednoho chrániče 0,03A na celý dům, osobně v tom nevidím takový problém, pokud je instalace a spotřebiče v dobrém stavu, nebývají s tím problémy - řada lidí to takto má a nestěžují si. Chránič 0,03A si budete muset pořídit stejně, mezi jednofázovým a třífázovým chráničem není takový cenový rozdíl, zkuste nejdříve vyměnit stávající chránič 0,1A za 0,03A - G a uvidíte. Věřím, že to takto bude fungovat lépe než předtím, díky tomu "G" (G=gewiter=bouřka).
Dále by nebylo od věci nechat znovu udělat revizi celé instalace, jiným RT než posledně, možná máte v instalaci i jiné "špeky".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana