Co je to za poruchu, pokud při zapnutí jističe něco pod krabicí ve zdi cvakne?

<< < (2/7) > >>

Jan Nivák:
je to spíš takový slaboučký prasknutí, není to skoro slyšet, jinak ta krabice je v patře a rozvaděč pod schodama takže to cvaknutí nemá nic společnýho se stykačem atd. praskne to když do tý krabice pustim proud, ve zdi pod omítkou

Milan Hudec:
Máte ve zdi asi napojený vodič, vyměnit a do té doby nepoužívat

Jan Nivák:
výměna není v nejbližší době možná, bude stačit tam vysekat krabici a přesvorkovat vodič? myslim že nebude problém

Daniel Reiský:
Citace: Milan Hudec  16.01.2013, 20:41

Máte ve zdi asi napojený vodič, vyměnit a do té doby nepoužívat

Nebo přerušený (zlomený) vodič. To cvaknutí je podle mne přeskok (jiskra) při zapnutí. To znamená, že na vodiči, resp. kabelu je nějaký odběr. Jaký spotřebič, nebo spotřebiče jsou na tomto jištění instalovány?
Jediná rada, jak napsal kolega Hudec je vyměnit, nebo řádně opravit (vysekat a propojit - zalisovat apod.). Jinak hrozí lokální přehřátí vlivem přechodového odporu a poškození i dalších částí instalace, nebo v lepším případě úplné přerušení vodiče.
Jiná možnost je vyřadit okruh z provozu, ale to je velmi individuální podle situace na místě.

Jan Nivák:
přesně nevim kolik místností je na tom okruhu připojenejch protože z rozvaděče jdou 2 okruhy, teda 2 vodiče který sou připojený na jednom 10A jističi, je z nich napájená cca půlka domu ale jsou to místnosti kde největší odběr mohou mít počítače (2x) nebo tv (2x),  kdyby ten vodič byl přerušenej a při zapnutí by mezi nima přeskočila jiskra tak by pri odběru musela přeskakovat častejc ne?toho sem si nevšimnul. Jinak ty vodiče jsou podle mě po celý dýlce v náký tvrdý trubce nebo co to je, aspon to tak vypadá v rozvaděči a v tý krabici, vůbec mi nejde do hlavy jak se může ten vodič ve zdi přerušit, to už by ho tam elektrikáři který ty rozvody před xx lety dělali musel dát poškozenej nebo nevim a tim jak jsem s těma vodičema manipuloval v krabici tak bych ho taky nemoch nijak přerušit 1,5 metru od krabice ne?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana